Näitused > Käesolev > Haus Galerii

ok_na_449.jpg

Haus Galerii 05.11.2019-02.12.2019

Tiina Tammetalu

Isiklik Paradiis. Personal Paradise

Näitusel oleme tunnistajaks Tiina Tammetalu (s. 1961) värvide- ja kujunditeküllasele maailmale, mille poolest kunstnik on tuntud. Värvide psühholoogilist jõudu teades on ta loonud väekad seisundimaalid.

Isiklik Paradiis viitab ülevatele tundmustele, mis tekivad erilistes paikades viibides. Ühelt poolt on teosed abstraktsed, ent nende toonid ja pastoossus tekitavad aistinguid päris-kohtadest, kus kunstnik on kogenud paradiislikku lopsakust, rõõmu või rahu. Korduvateks motiivideks on portaalid – uksed, aknad, teed –, ning rütmid – jooned, lained, krussid. Tammetalu on samaaegselt psühholoogiline ja metafüüsiline, vaheldades muutlikkust või katkestusi pidevuste ning tasakaaluseisunditega. Ei vaja lisamistki, kui värskendav on värvide ja rütmide mõju vaatajale keset talvist kaamost.

Maalikunstnik ja kujundusgraafik Tiina Tammetalu lõpetas 1989. aastal Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maalikunsti eriala ning käis 2003–2006 (nüüdseks) Eesti Kunstiakadeemia interdistsiplinaarse kunsti magistriõppes. Kunstniku näitusedebüüt toimus 1987. aastal Rühm T liikmena ja 1991. leidis aset tema esimene soolonäitus. Alates 1992. aastast on Tammetalu Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Maalikunstnike Liidu liige ning Eesti Kujundusgraafikute Liidu liige 2002. aastast. Kunstnik tegutseb ka kuraatori ja õppejõuna. Tammetalu töid leidub Eesti Kunstimuuseumis, Eesti Kultuurifondis, Tallinna Kunstihoone Fondis, Eesti Rahvusraamatukogu kunstikogus, Balti Galerii Le Treport´is Prantsusmaal, Guido Sammelselja erakogus ning mitmetes erakogudes väljaspool Eestit.

< tagasi