Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 26.06.2007-21.07.2007

Merike Estna, Maarit Murka, Tiina Tammetalu, Agur Kruusing, Nelly Drell, Enn Põldroos, Kristring, Piret Rohusaar, Mati Kütt, Elin Kard

Keha muutmine

Kaasaegse kunsti galerii ArtDepoo teatab uhkusega, et Eesti Maalikunstnike Liidu 2007. aasta aastanäituste seeria esimene avanäitus leiab aset just meie galeriis. Näituse valus ja äärmiselt aktuaalne teemapüstitus haakub kaasaegse galeriipinnaga, kus oma keha muutmise temaatikast inspireeritud töid eksponeerivad nii noored kui ka juba tunnustatud kunstnikud Eesti kaasaegse kunsti areenil.
    
Kuraator A. Lill:
Bioloogiline keha on olemise põhiküsimusena tähtis, inimene saab aru,  et ta elab maailmas tänu oma kehale. Oleme oma keha valitsejad ja ka  vangid. Söömishäired, nagu anoreksia ja buliimia ning nendest tulenev  sotsiaalne häbi näitavad, kui raske on inimestel leppida oma kehaga -  pääseda rasvunud, ülekaalulise või ülikõhna keha eest. Soov suurendada  rahulolu ja leppimist kehaga ja saavutada neid sotsiaalseid norme,  mida ajastu dikteerib, sunnib inimest leidma erinevaid lahendusteid -  ilulõikused, rasvaimu, keha armistamine, võõrkehade paigutamine,  kulturism  ja ka radikaalsemaid vahendeid, nagu seda on soo muutmine.  Ka meedia tähelepanu inimese eelpoolnimetatud tegevustele võib olla  rahulolu ja naudingu allikaks.

Näitusel osalevad kunstnikud Enn Põldroos, Elin Kard, Merike Estna,  Aimar Kristerson, Agur Kruusing, Nelly Drell, Mati Kütt, Maarit Murka,  Piret Rohusaar ja Tiina Tammetalu.

Meedia:

16.07.2007
Kuidas tänavu keha muutub? Teet Veispak
Postimees

< tagasi