Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 26.02.2002-18.03.2002

MARI ROOSVALT JA TIIU PALLO-VAIK

1 + 1

Staažikad Kunstiakadeemia õppejõud Mari Roosvalt ja Tiiu Pallo-Vaik, kes on oma loomingulisi püüdlusi ja väljendusvahendeid lähedaseks pidanud ammugi, esinevad esmakordselt koos ühisnäitusel.

 

Mõlemad kunstnikud eksponeerivad akvarellide sarju, eirates selle tehnika akadeemilist kasutusviisi. Harjumuspärasena näeme akvarelli enamasti väikeseformaadilisena, vormistatuna klaasi alla raami ja paspartuusse.
Mari Roosvalt ja Tiiu Pallo-Vaik kasutavad aga suuri formaate ja on akvarellipaberi sarnaselt õlimaalile kinnitanud alusraamile. Akvarelli pehme joon kombineerub õlimaali formaadis ja vormistuses piltidel kollaaži elementidega, luues lisaks tööde sisulisele täiusele ka tehniliselt omapärase kunstieksperimendi.


Mari Roosvalti abstraktsetel kompositsioonidel sulanduvad maalitud loodusmotiivid kunstniku pildistatud fotokildudega. Roosvalt jätkab oma töödes akvarellitehnika pehmust, vahetust ja emotsionaalsust ära kasutades tema poolt juba mõned aastad tagasi õlimaalil alustatud maailma kaose ja korrastatuse vahekorra teemat.

 

Emotsionaalsete abstraktsioonide kõrval, mis kannavad pealkirju “Bukett”, “Maa ja taeva vahel” jt. maalib Tiiu Pallo-Vaik realistlikke elemente pildifooni hajutades mälestushõngulist Veneetsia ja Rooma arhitektuuri. Suureformaadilistel tavatutel akvarellidel on värv professionaali jaoks kunstiliseks vahendiks, millega ta kammitsemata väljendab oma tundlikku suhet ümbritsevasse.  

 

Kaks akadeemilisi maalimisaluseid valdavat ajakaaslast üllatavad näitusekülastajat küpsete kunstnike loomingulise otsingujulgusega.

Kahe kunstniku sarnane, hingestatud maailmanägemine ning selle naiselikult pehme väljendusviis loob näitusest tundelise terviku, mille atmosfäär viib vaataja endaga kaasa juba esimesest pilgust.

< tagasi