Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 24.10.2007-10.11.2007

Maarit Murka, Stina Kasemägi, Remo Randver, Flo Kasearu, Mai Sööt, August Künnapu, Merike Estna, Riina Kivirüüt, Chintis Lundgren, Sirli Hein, Ville-Karel Viirelaid, Margus Tiitsmaa

ArtDepoo highlights – noor eesti maal vol.1

Kui tibusid loetakse sügisel, siis ArtDepoo galeriis jagatakse tähesära noorele eesti kunstile. Sügisesel catwalk’ il astub glamuurne ja marginaalne seltskond eesti kaasaegse kunsti areenilt. Kontrastiderikas ja eriilmeline väljapanek alustab näitustetraditsiooni, millega galerii toob kaks korda aastas publikuni kontsentreeritud ülevaate kesksematest nimedest ja üldisematest suundadest eesti noore kunsti näitelaval.

Kui tibusid loetakse sügisel, siis ArtDepoo galeriis jagatakse tähesära noorele eesti kunstile. Sügisesel catwalk’ il astub glamuurne ja marginaalne seltskond eesti kaasaegse kunsti areenilt. Kontrastiderikas ja eriilmeline väljapanek alustab näitustetraditsiooni, millega galerii toob kaks korda aastas publikuni kontsentreeritud ülevaate kesksematest nimedest ja üldisematest suundadest eesti noore kunsti näitelaval.

Siin nad on:  Maarit Murka, Stina Kasemägi, Remo Randver, Flo Kasearu, Mai Sööt, August Künnapu, Merike Estna, Eda Lõhmus, Riina Kivirüüt, Ville-Karel Viirelaid ja Margus Tiitsmaa.

Enamik alljärgnevatest tekstikatketest on kirja pandud kunstnike endi poolt, kirjeldamaks vahetult teoste loomisega seotud emotsioone, mõtteid ja impulsse.

August Künnapu „Puhkus Keila-Joal”
Maal „Puhkus Keila-Joal” kuulub Perekonnapiltide seeriasse. Idülliline kaader suvisest Eestimaast kujutab perekonda 50ndatel Keila- Joal mere ääres kividel istet võtmas.
Erksavärvilisest maalist õhkub positiivset energiat ja rõõmu puhkuse veetmisest, mis ongi kunstniku mõte kujutise edasiandmisel.
August Künnapu nimelt usub kunsti tervendavasse funktsiooni.

Sirli Hein „Sõbrad”
"Sõbrad" on lugu kahest poisist, kes esimesel pildid teevad maastikumaali, teisel on sattunud kunstikonverentsile ja kolmandal apelsiniistandusse. Kõige esimesena valmis pilt nr 2 (keskel), õigemini just mustanahaline sõber. Kui sai joonistatud tema näoilme, hakkas lugu ennast ise edasi "kirjutama". Näiteks tekkis küsimus, et missugusesse situatsiooni võiks niisugune tegelane taolises meeleolus sattunud olla, missugune oleks tema taust ja tulevik. Tulevik oleks võinud olla muidugi ka tumedam, aga arvan, et pisut koomilisena mõjub sari usutavamana (selle stiili juures, millega alustatud sai). PS konverentsi arvuti on siiski macintosh, kuigi seinaprojektsioon on windows.

Flo Kasearu „Kolm paksu sakslast”
Varem olid nad osa monumentaalsest grupist. Mingi kõrgema keskpunkti ümber seisti läbimõeldud järjekorras päevade kaupa. Ühest neist paljudest olid nemad. Nüüd on grupp ammugi lagunenud või vähemalt nemad on sealt lahkunud ja elavad üksi oma elu. Koguni oma vana elukutset pole neil enam. Nad on isegi unustanud, mida nad endast tookord kujutasid.

Maarit Murka „ Secret sh..t II”
töö nimi on secret sh..t 2 või siis remade secret sh...t. see töö valmis kaks kuud hiljem, kui teised sama seeria tööd, mis said tehtud näituse jaoks the "the new beginning" draakoni galeriis jaanauris 2007. lühidalt kokku võttes on konkreetne maal inspireeritud iga aastastest uue aasta lubadustest, kus järgneval aastal lubatakse enesele olla ilusam, targem ja tublim. nii ka mina - lubasin olla sel aastal ilusam, targem ja tublim, kui eelmisel:)

Stina Kasemägi „ KOSMOS”
pildi nimi on KOSMOS
kuidas seletada kosmost? (ja milleks?)
ma tõesti ei tea
aga siis lihtsalt 1 minu jaoks hästi oluline ja käivitav mõte:
võid kaotada kõik, mis sul on, aga mitte seda, kes oled.

Mai Sööt „Koridor II, III, VII”
Koridorid I-VIII on reaalsete koridoride põhjal valmidud dok-maaliseeria. Need on Kaunase Kunstiinstituudi ja Muusikaakadeemia ühiselamu sovjetlikud koridorid. Seal on linoleumpõrand, ühe pliidiga ühisköök, igas pimedas nurgas kükitab hõõguva sigaretiga tudeng; seal on pidu peki, sibula ja viinaga, kirju tapeet ja reformpõhjaga voodid. Ühele uksele on joonistatud kroon, seal elasid kolm printsessi - Jovita, Karolina ja Mai.

Remo Randver „Koer” „Kõht valutab”
Maalid “Koer” ja “Kõht valutab valmisid selle aasta alguses.
Täpselt ma ei teagi mispärast ma need tegin(nagu enamuse oma tööde puhul).
Tegemist ei ole siiski juhuslikult ja spontaanselt valminud töödega, mul olid antud maalide jaoks olemas visandid ja suhteliselt selge ettekujutus millised need välja peavad nägema. Visanditest on ka välja lõigatud loomade kujutised, mis ma siis uuesti läbimaalimise asemel lõuenditele kleepisin. Kasutasin suhteliselt lihtsat kompositsiooni ja maalimistehnikat.

Loomad üldiselt meeldivad inimestele.
mulle ka.

Chintis Lundgren „Sujuv kulgemine otse Kinky Lane’i suunas peaaegu võimalike ootamatuste juhuses”
..konkreetne maal jutustab nimelt Kuldsete Poiste sündmuslikust edasikandumisest võimalike draamade ja mittedraamade olemasolu piires punktist Polka punkti Colada, mis asub kohe pärast Kinky Lane'i. Õhus rippuv atraktsioonide mahe kulgemine leiab aset
hüperglamuurse Roosa Rongi sisemuses ning Müstiline Mees ilmub kohale Golden Cliffi vahetus läheduses.

Ville- Karel Viirelaid „OVI”, „470 km”, „World-D”, „Shore alone”
tööd valmisid 2007 aasta alguses.  tegemist on alateadvusest  peegeldunud  protsessimaalidega, millel on kujutatud reaalselt eksisteerivaid  ideaalmaastikke.

Riina Kivirüüt „Oksad sahisevad tuules”
Oksad sahisevad tuules. Tuul liigutab neid vasakult-paremale, ülevalt-alla ja vastupidi. Nad puutuvad hetkeks üksteisega kokku ja eemalduvad siis taas.

„Maitsed”
Maitsed, mis on nägemused sellest, milline võiks olla muusika, kunst ja kodu ning eelistused toidu, riiete, raamatute, filmide, etenduste, kontserdite ja tegevuste valikul, on kõigil olemas. Need võivad vahel kattuda, kuid mitte täielikult. Igaüks on ainulaadne ja kordumatu isiksus

Meedia:

02.11.07
Jalatuskäik galeriides. Riin Kübarsepp
Sirp

< tagasi