Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 13.03.2002-10.04.2002

MAARA VINT

MÄGEDE HINGUS

Mäena Tallinna kesklinnas kõrguvas Eesti Ühispanga peahoone galeriis eksponeeritakse Haus Galerii kureerimisel seekord mägedest inspireeritud pilte.

 

Näitusesaali valgetel seintel on eksponeeritud 35 teost kunstniku 2000. ja 2001. aasta loomingust - mägedeainelised akvarellid, tušijoonistused, pastellid. Maara Vint tegutseb vabakutselise kunstnikuna alates 1979. aastast ja on publikule tuntud nii vabagraafika kui raamatu- ja ajakirjaillustratsioonide ning lasteraamatute autorina.

 

Maara Vindi näituse Eesti Ühispangas on kujundanud tema kunstnikust vend Toomas Vint koos abikaasa Ailiga.


Maara Vindi pildid on siirad ja veenvad. Muinasjutulistena kõrguvad vaataja silme ette mäed, tihti kalliskividest, idamaiste tegelaskujudega, kel igaühel jutustada oma lugu. Tööd on loodud suletud põhjamaisele natuurile vastupidiselt - häbenemata ja varjamata meelelisi emotsioone, värve, kujundeid, unistusi….

 

Kunstniku pildid on kombinatsioon südamliku ja hingelise looja fantaasiast ning otse looduses kogetust. Maara Vindi idamaised motiivid on mõjutatud tema aastatetagusest reisist Mongooliasse ja huvist budistliku kultuuri vastu. Mäed näitusetöödel on saanud paljus ainest Šveitsi mägedest. Alateadliku kirena on mäed kunstnikku paelunud alati. Piltide mäed on valminud natuurist tehtud visandite järgi, mille struktuure kunstnik hiljem oma fantaasias on edasi arendanud.
Maara Vindi tööd kutsuvad näitusekülastajat unistuste jalutuskäigule mägedemaailma, mille hingus on vaatajale enam kui üksnes tajutav.

< tagasi