Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 16.02.2010-26.03.2010

Stanislav Antipov

Maa ja taeva vahel

Maa ja taeva vahele mahub nii mõndagi – filosoofilises plaanis tähendab see kunstniku jaoks ennekõike tema maailmavaadet, mida on väga raske ühe näitusega „ära sõnastada“ või kindlatesse raamidesse piiritleda. Samas annab üks lõuendile jäädvustatud ning raamidesse paigutatud piltide rida näitusesaali seintel vaatajale küllaltki selgesti aimu autori jaoks kõige olulisematest tunnetest ja ka püsiväärtustest. Sel näitusel tajume siirast ning ausat loodusetunnetust, samuti sügavat usku vana hea klassikalise maalikunsti traditsioonide püsimajäämisesse. Meisterlikult läbikomponeeritud töödes näitab kunstnik oma head maalitehnilist taset nii ruumitunnetuses kui värvikäsitluses.

Olenemata motiivivalikust annavad klassikaline maastikumaal ja linnavaade ikka ja jälle põhjust nautida ülestähendusi looduse kaunitest seisunditest, olgu need siis jäädvustatud päikeselaiguna vanalinna müüril, veepeegeldusena paadisadamas või pilvede liikumises põllu kohal.
Noorele autorile ebatüüpiliselt ei püüa Stanislav Antipov oma töödes midagi üle dramatiseerida ega kedagi šokeerida. Ta juhatab meid rõõmsalt ja kergelt jalutuskäigule stressivabasse maailma, otsekui öeldes: „Tehke alustuseks üks tiir vanalinnas, sealt edasi põigake sadama juurest Kadriorgu ja jalutage mööda mereäärt Pirita poole. Teinekord aga, kui on rohkem aega, oleks mõistlik hoopis linnast lahkuda ja võtta ette pikem retk metsade ja aasade vahel. Igal aastaajal on omad värvid ja oma võlu. See kõik on TEGELIKULT olemas. Võtke enda jaoks pisut vabadust, et rutiinist jagu saada ja seda märgata.“

< tagasi