Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 28.10.2010-10.12.2010

Ivi Arrak

Muutumised

Ivi Arraku sümbolismi sugemetega abstraktse vormikeelega maalid on jutustus värvide maailmast, kus värvidega seonduvad suhted ümbritsevaga – kas otseselt tuntavana või kaudselt muundununa. Värvidega seostuvad aimatavad maastikud, mõnikord reaalsemad ja siis jälle kaugenevad – harmoniseeruv ning helenduv vaheldub vastandumise ja kontrastsusega.

 

Käesoleva näituse pealkiri "Muutumised" on autori sõnul sisult mitmeti tõlgendatav:

 

“Me muutume mitte ainult väliselt, vaid ka sisemiselt. Muutused toimuvad meie tunnetes, mõtetes ja meie suhetes ümbritsevate inimestega. Kui õpime kohanema muutustega, õpime leidma lahendusi, mis toovad meile hingerahu ja rõõmu – me areneme edasi. Kui me ei suuda kohaneda, võime langeda tupikusse, jääda "kännu" taha kinni.

 

Me elame muutuvas maailmas, loodus meie ümber muutub. Pilved meie kohal on pidevas muutumises. Aastaaegadest tingitud muutustega oleme harjunud, aga vahel toimuvad looduses katastrofaalsed muutused, millised vapustavad inimesi ja näitavad neile looduses peituvaid jõude. Nii nagu inimene on üks osa loodusest, toimuvad ka temas pidevalt välised ja sisemised muutused. Vahel võivad need olla vaevumärgatavad, vahel aga järsud ja ootamatud.

Oma maalides püüangi  näidata, mis toimub inimeses ja teda ümbritsevas maailmas.“

 

Ivi Arrak

 

< tagasi