Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 14.09.2011-28.10.2011

Riina Kivirüüt

Hetked ja ajad

Sügishooaja avab SEB Galeriis Riina Kivirüüdi isiknäitus „Hetked ja ajad“.
Eksponeerimisele tuleb valik aastatel 2006–2011 valminud maale, mis on mõtteliseks edasiarenduseks viis aastat tagasi SEB Galeriis asetleidnud näitusele „Elu“.

 

Riina Kivirüüdi omanäoline maalijakäekiri, mida iseloomustab eelkõige õhuline ja kihiline värvikasutus, viitab otseselt ka tema sügavalt tundlikule maailmanägemisele. Oma loomingutee algusest saadik on kunstnik talle omase siira pühendumusega tegelenud igavikuliste teemade lahtimõtestamisega, nii ka sel korral:

 

„Hetked, milledest saavad sekundid, minutid, tunnid, päevad kuud ja aastad, on väga väikesed osad me elus. Ometi sõltub neist palju. Iga hetk on aluseks järgmisele. Mida ühel hetkel tunneme või tajume, kandub osaliselt või täielikult üle järgmisse hetke, kas suurenedes või vähenedes, kadudes või haihtudes lõpuks sootuks, kuid jättes meile jälje. Jälje, mis ei kao. Jälje, mis vahel meenub ja ilmub mälestusena me mõtetesse.
Ühel hetkel võib sadada me elus vihma nagu oavarrest, järgmisel viivul paista päike. Ilma tänaseta pole homset.“

 

Riina Kivirüüt (1980) on õppinud Euroülikoolis sisekujundust, Eesti Kunstiakadeemias stsenograafiat, maali (bakalaureusekraad) ja kunstipedagoogikat (magistrikraad). Näitustel esineb alates 1996. aastast, on Eesti Kunstnike Liidu ja Maalikunstnike Liidu liige.
 

Näitust toetab Eesti Kunstnike Liit.

 

Näitus jääb avatuks kuni 28. oktoobrini 2011

 

SEB Galeriis
Tornimäe 2, 5. korrusel
E–R 9–17

 

< tagasi