Näitused > Toimunud > Haus 2

Haus 2 19.02.2013-08.03.2013

Eesti Klaasikunstnike Ühendus

Kooskõla

Eesti klaasikunst tähistas möödunud aastal oma 75. juubelit mitmete suurejooneliste näitustega Eesti erinevais paigus ja Peterburis. Omamoodi juubeliaasta kajaks võib pidada ka antud väljapanekut Haus Galeriis, seekord aga pigem kammerliku näitusega. Esindatud on mitme põlvkonna kunstnike tööd – näha saab nii tuntud-teatud nimesid kui ka noorte autorite töid.
 
Uudne on selle näituse vorm – klaasikunstnike tööd on eksponeeritud Haus Galerii maali ja graafika väljapaneku keskel, luues nii silla üle vaikiva eraldusjoone, mis Eesti kunstimaastikul on tõmmatud kujutava ja rakenduskunsti vahele. Juba ammu ei tegele rakenduskunsti viljelejad pelgalt „rakendusliku“ küljega oma kunstis, vaid pigem kujustavad oma mõtteid ja ideid, kasutades selleks valitud materjali erilisi omadusi. Haus Galeriis astub klaasikunst dialoogi seintel olevate maalide ja graafikaga, saades ja andes niiviisi uue ja teistmoodi vaatenurga mõlemale.
 
Eesti klaasikunst on maailmas silma paistnud oma põneva mitmekesisuse poolest, mis ilmneb nii vormis ja värvis, kui ka tehnikate kasutamise hämmastavalt laia spektri poolest. Tehnikate rohkust saab näha ka antud näitusel – tööde teostamiseks on kasutatud külmtöötlustehnikaid – lailihvi ja poleerimist, erinevaid sulatustehnikaid – koolutust, pâte de verre’i, vahavalu ja klaasipuhumist.

Käesoleval näitusel on esindatud kaheteistkümne kunstniku tööd: Ivo Lill, Eve Koha, Kristiina Uslar, Tiina Sarapu, Maret Sarapu, Sofi Arshas, Piret Ellamaa, Kairi Orgusaar, Helena Kreem, Marilin Kristjuhan, Kersti Vaks, Kai Kiudsoo-Värv. Tööd varieeruvad oma olemuselt maalist-pildist nõu ja skulptuurini.

Näituse jooksul korraldame ka kohtumise tööde autoritega reedel, 1. märtsil kell 17.00, kuhu on oodatud kõik huvilised. Saab näha kunstnikke nende elusuuruses, kuulda tööde sünni ja loomise tagamaadest ja küsida kõike huvipakkuvat otse autoritelt endilt.  
Näituse korraldajateks on Eesti Klaasikunstnike Ühenduse poolt


Kai Kiudsoo-Värv
Piret Ellamaa
Kateriin Rikken

< tagasi