Näitused > Toimunud > Swedbank

ok_na_389.jpg

Swedbank 28.05.2015-28.11.2015

Mari Roosvalt ja Ivika Luisk

Maalid

Swedbanki peakontoris jätkub Haus Galerii poolt kureeritud kunstinäituste traditsioon. Alates mai keskpaigast on privaatpanganduse ruumides väljas maalid Ivika Luisult ja Mari Roosvaltilt, keda seob Haus Galeriiga aastatepikkune koostöö. Kunstnike loomingut ühendab kirgas ja suvine koloriit, hetkemeeleolu tabamine ning loodusest pärit motiivide õrn ja naiselik kasutamine.

Ivika Luisu loomingut iseloomustab läbivalt soojus ja positiivsus, tema seisundipildid viivad vaataja momenti, milles kunstnik luues ise viibis. Ivika kasutab sümboolsete tähendustega korduvaid motiive, üksikuid elemente loodusest, tuues nende muutumise vaatajani läbi aastaaegade vaheldumise. Looduse ringkäik ja selle uuestisündimised antakse edas sooja ja pehme värvivalikuga. Ivika maalikeel on unenäolik ja salapärane, tema töödel on teraapiline ja maagiline mõju. Kunstniku töödes väärtustatakse hetke, käegakatsutavat kaunist viivu, milles tõeliselt elada.

Ivika Luisk on õppinud nii Eesti Kunstiakadeemias kui Stockholmi Kunstikõrgkoolis, ta on Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Maalikunstnike Liidu liige. Maalikunstnikuna on ta isiku- ja grupinäitustel osalemisega olnud tagasihoidlik, ometi on suur osa tema töid jõudnud mitmetesse erakollektsioonidesse siin ja mujal. Lisaks on ta teinud kujundusi nukufilmidele, illustreerinud lasteraamatuid, loonud vitraaže.

Mari Roosvalti looming peegeldab pidevat püüdu märkide ja värvide kaudu väljendada tundeid, ümbritsevat maailma ning selle mõju kunstnikule endale. Värvimängude kaudu liidab kunstnik maailma ja maalimise ühtseks tervikuks. Tema loomingut on mõjutanud ja inspireerinud reisid ning kus eksootiline loodus, mida kunstnik visioonina lõuendile kannab - iga uus paik ning keskkond avardab inimhinge vaatevälja. Nõnda avardab ka Mari oma maalide abil vaataja maailma, andes sellele juurde veel ühe mõõtme ja võimaluse halli argipäeva värvidega täita. Tema töödes on palju isiklikku ja omanäolist ning kunstnikule omast äratuntavat käekirja.

Mari Roosvalt on kunstihariduse omandanud Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis, ta on Eesti Kunstnike Liidu ja Akvarellistide Ühenduse liige ning Eesti Maalikunstnike Liidu esimees. Ta on osalenud isiku- ja grupinäitustel, tema töid on mitmetes kunstimuuseumides ning erakogudes nii Eestis kui ka välismaal. Muuhulgas Konrad Mäe nimelise maalikunsti preemiaga pärjatud maalikunstnik on tuntud ka maineka kunstipedagoogina.

< tagasi