Näitused > Toimunud > Haus 2

ok_na_404.jpg

Haus 2 14.09.2016-08.10.2016

Aleksander Litvinov

Reflection

Animalismist inspireeritud väljapanek koosneb valdavalt pronksskulptuuridest, kuid kasutatud on ka puitu, kivi ja alumiiniumit.

Näituse pealkiri viitab Aleksander Litvinovi loomingu läbilõike peegeldusele – kuidas autor ise oma loomingut näeb ja maailma tajub. Miski nähtav peegeldub vees samamoodi nagu peegeldub mõte, mis esialgu paistab nähtamatuna, kuid millest saab kunstiteos lõpmatus ringis, kus kõik peegeldab kõike. Nähtust sümboliseerivad ka väljapandud teosed ise, näiteks nimitöö „Reflection“, kus kolm, justkui kopeeritud võimsat ja graatsilist lindu peegeldavad korraga üksteist ja iseennast. Enamus näitusetöid ongi inspireeritud kunstniku lemmikteemast – animalismist.

 

Aleksander Litvinov(1956) on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi skulptuuri erialal 1980. aastal. Ta on töötanud erinevates stiilides ja erinevate materjalidega, kasutades alguses rohkem realistlikku lähenemist ja puitu, liikudes hiljem aga sümbolismi poole ning eelistades pronksi. Aja jooksul kujunesid tema lemmikteemaks loomad, läbi kelle ta vaatab ka inimest, tavapärasest harjumatumal kujul. Aleksander Litvinov on osalenud nii kohalikel kui rahvusvahelistel näitustel ja festivalidel, tema tööd kuuluvad kollektsioonidesse Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Monakos, Itaalias, Venemaal, Saksamaal.

 

Näituse on korraldanud Vene Kunstnike Ühendus Eestis ja seda on toetanud Kultuurkapital.

 

Näitus „Reflection“ jääb Haus Galeriis avatuks 8. oktoobrini 2016. Samal ajal on galeriis avatud heategevuslik näitus-oksjon „Puhastatud maailm. Purified world“, mille teema – eesti maalikunstnike visioonid puhtamast loodusest ja keskkonnast – on harmoonilises dialoogis Aleksander Litvinovi dünaamiliste loomafiguuridega.

< tagasi