Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_405.jpg

Haus Galerii 15.09.2016-20.10.2016

Tarrvi Laamann

7 inch C´4

Tarrvi Laamanni ringireisiv mõtluskoomiks nüüd pealinnas.
Neljapäeval, 15. septembril kell 18 avatakse Haus Galeriis Tarrvi Laamanni isiknäitus „7 inch C´4“, mis kujutab endast Eesti esimese abstraktse mõtluskoomiksi käsikirja väljapanekut. Tehnikana on kunstnik kasutanud nii kleebisgraafikat sulatatud liival, ksülomaali lõuendil, puuskulptuure ja -graafikat kui ka tuššijoonistust plaadiümbristel.

Näitus on varem ringi reisinud Tartus, Võrus ja Pärnus ning nüüd jõudnud otsaga Tallinna, kogu aeg edasi arenedes. Näiteks on nüüd lisaks pidevalt täienevale vinüülplaadiümbriste kollektsioonile väljas ka elusuuruses vineerist värvilised kuusepuud, mida on kasutatud geomeetrilise graafikaseeria loomisel. Erinevate materjalide ja eksootiliste tehnikatega mängides on kunstnik loonud abstraktsed maailmad, mis on korraga rõõmsad ja mõtlikud.

„Abstraktne mõtluskoomiks sai alguse vajadusest kirjeldada võimalikult minimalistlikult, aga samas maksimaalse sisuga ühe inimese elu, oma väga kurbade ja ka ekstaatiliselt rõõmsate eluliste juhtumistega,“ avab Laamann näituse algimpulssi„"7 inch C" peategelase lugu lõppeb siis, kui see juhtuma peab! ...see tähendab, et käsikiri on veel töölaual."

Tarrvi Laamann (1973) on Eesti kunstnik, kes on tuntuks saanud eelkõige oma graafikaga (ksülograafia ja Moku hanga), mis evib hipilikku maailmaarmastust ja vabaduseiha. Laamanni iseloomustab ergas jõuline ning julge joonega laad, külluslikkus, mida mõjutusi võiks ehk otsapidi leida reggae-kultuurist, mida ta Eestis (Bashment FM, Raadio 2) laiemale publikule tutvustanud on. Laamann on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia magistriõppe graafika erialal (2000) ning kuulub alates 1994. a. Eesti Kunstnike Liitu.

Laupäeval, 17. septembril kell 16 toimub näitusel Disainiöö 2016 raames töötuba kunstniku juhendamisel. Töötoas on võimalus luua isiklik graafiline heliplaadiümbrise kujundus, mida saab kasutada disainielemendina niisamuti kui Tarrvi Laamaan on seda ise teinud. Töötuba on tasuta.

Näitus „7 inch C´4“ jääb Haus Galeriis avatuks 20. oktoobrini.

< tagasi