Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_417.jpg

Haus Galerii 09.05.2017-17.06.2017

August Künnapu

Assortii / Babylon

August Künnapu maalinäitus „Assortii / Babylon“ maitseb kevadiselt värskelt. Sortiment sisaldab värvikaid karaktereid, nii loomi kui inimesi.

August Künnapu üks lemmikkunstnikke David Hockney tegi palju basseinipilte, kuid mitte kunagi eraldi näitust ainult nendest. Niisamuti on Künnapul endal mitmeid erinevaid lemmikteemasid, millest kokku pandud kirjut ja värvikat valikut kutsubki ta assortiiks. Näitusel saab muuhulgas näha sportlaseid ja rahvatantsijaid, kasse ja koeri ning kunstniku viimaseid lemmikuid – hobuseid. Nagu Hockneyt mõjutasid mitmed voolud, nii on see ka Künnapu puhul, tema töödes võib näha mõjusid kubismist, art deco’st, retrost ja pop-kunstist. See kõik kokku loob efektselt mitmenäolise tulemuse. Künnapu maale on vahel peetud naivistlikeks ja „lihtsalt ilusateks“, kuid seal on nähtud ka psühholoogilist sügavust ja „parajas annuses traagikat“.

13.- 17. juunini toimub Tallinn Art Week’i programmi raames näitusel publikumäng, milles osalejate vahel loositakse välja auhinnad. Programm algab Tallinna Teisipäeva galeriituuriga ning lõppeb Vabaduse väljaku kunstipäevaga.

August Künnapu (1978) on õppinud arhitektuuri ja valikainena maali Eesti Kunstiakadeemias, lõpetades selle 2002. aastal. Täiendanud on ta end 2000. aastal  University College London’is Slade Summer School’is. Hetkel tegutseb vabakutselise kunstnikuna. Noorema generatsiooni ühe markantseima kunstnikuna on August Künnapu end märgina siinsesse kunstipilti sisse maalinud, tunneme ta ära värvikäsitluse ja kujutamislaadi ja pisut nurgelise maalijakäe järgi.

< tagasi