Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_513.jpg

Haus Galerii 06.11.2021

HAUS GALERII SÜGISOKSJONID 2021

Kolm mahukat ja kunstilooliselt ülevaatlikku kollektsiooni Haus Galerii sügisoksjoneid läbi kõikide galeriisaalide.

Oksjonite toimumise ajad 

EESTI VANEMA KUNSTI KLASSIKA OKSJON - laupäeval 6. novembril kell 16.00.  

Oksjon hõlmab maale ja akvarelle meie varase perioodi autoritelt, kellest suurem osa omandasid kunstihariduse Pallase kunstikoolis eelmise sajandi esimestel kümnenditel.

EESTI GRAAFIKA JA JOONISTUSE OKSJON - kolmapäeval 10. novembril kell 18.00. 

Enampakkumine keskendub äärmiselt mitmekesistele ja tehniliselt tähelepanuväärsetele graafilistele lehtedele ja joonistustele läbi eesti kunstiajaloo.

EESTI MOODSA KUNSTI KLASSIKA OKSJON - laupäeval 13. novembril kell 16.00.

Oksjon esitleb mahukat valikut maale ja segatehnikas valminud teoseid autoriloomingu kullafondist, kellest enamus astus kunstiareenile 60ndail ja 70ndail aga ka 90ndail.

Teoste enampakkumistel osalemiseks tuleb huvilistel ostjatel eelnevalt registreeruda.

Registreerimislehe leiate SIIT. Oksjonid toimuvad paralleelselt reaalajas ja internetis. Kujundamisel on ka oksjonite trükikataloogid ning valmimas teostevalikuid tutvustavad lühifilmid.

Iga teos oksjonivalikus on galerii pikaajalisele kogemusele tuginev ja kaalutletud otsus, põhjendades teose müüki pakkujate konkurentsis ja selle investeeringuväärtust. Oksjoniväärilised tööd on läbinud pool aastat kestnud ettevalmistusperioodil põhjaliku kunstiloolise analüüsi ja ekspertiisi. 

Kodulehel on teosed igas oksjonivalikus jaotatud eraldi teemagruppideks. Tahame luua kontekste ja seoseid nii erinevate autorite tööde kui ka kunstiperioodide vahel, kõneledes rühmitustest, liikumistest, suundadest, tendentsidest, ühiskonna peegeldustest.

Oleme loobunud iga üksiku autori biograafiliste faktide kordamisest, mis on kõigile väga lihtsalt kättesaadav interneti infoportaalidest. Pigem avame kunsti intrigeerivaid taustu ning loome omi, seni kirjutamata lugusid, isikupäraseid kunstiinterpretatsioone meiega koostööd tegevatelt kunstiloolastelt ja meilt endilt. Oksjoniteostele on seekord kirjutanud tekste suuremas mahus kunstiloolased Eero Epner ja Heie Treier ning toimetanud ja teinud lisandusi oksjoni kuraator Piia Ausman.

Oksjoninäitused Haus Galeriis on avatud. Need pakuvad nii kunstiostjale kui ka lihtsalt huvilistele väga mitmekesise, teadmisitäiendava ja pilku hariva kogemuse.

NB! Galerii on oma näitusesaale Uuel tänaval laiendanud. Kõigi kolme oksjoni näitused on eksponeeritud Haus Galeriis üheaegselt kolmes erinevas saalis. Näitust on oodatud külastama kõik kuni oksjonite toimumiseni E-R 11 – 18 ja L 11 – 16.

Oksjonil osalemise üksikasjus ja lisaküsimuste korral võtke meiega ühendust.

Kaunist ja värvide- ning meeleoludeküllast kunstisügist!

Lisainfo haus@haus.ee, 6419 471, 52 77 334

< tagasi