Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 20.11.2001-10.12.2001

VALEV SEIN

HETK ENNE

Näitus on üles ehitatud kunstilistele vahenditele, millega püütakse taktitundeliselt segi paisata tavapäraseid klassikalisi kunstirütme. Kunstniku enda sõnul on eksponeeritavad pildid remix tema ja Albrecht Düreri loomingust, keda ta oma maalidel justkui möödaminnes tsiteerib.

 

NÄITUS ON ERIPÄRANE NII TÖÖDE TEOSTUSE KUI SAALI KUJUNDUSE POOLEST

 

Materjalidest kasutab Valev Sein oma piltidel klaasi, puitu, tekstiili jms. Sametkangas, kuuseokkad, plastiku tükid, peeglid, kõik see kokku moodustab igal tööl omaette peene ja maalilise terviku.

 

Näituse kujundus on korrapära eirav, pisut kaootiline, tahtlikult korrastamata näitusesaal jätab külastajale mulje, nagu ta oleks sattunud näitusele mingil põhjusel kogemata just HETK ENNE selle avamist...

 

KUNSTNIK ON PILTIDESSE PÜÜDNUD VANGISTADA JUST SELLE MAGUSA HETKE ENNE

 

mistahes oodatu toimumist - äreva, ihaleva meeleolu, mis eelneb hõrgutise maitsmisele, hetke, mil kohe käegakatsutavale veel magusalt mõeldakse või seda eemalt silmadega paitatakse.

 

Valev Sein on kunstimaastikul tegutsemas juba aastast 1987. ERKI maalitudengina esines ta nii erinevatel noortenäitustel, eesti kunsti ülevaatenäitustel kui ka RÜHM T koosseisus. Eesti Kunstnike Liidu liige on Sein aastast 1992, mil ta alustas esinemist ka isiknäitustega. Hetkel peab kunstnik TPÜ kunstiosakonna kompositsiooni õppetooli dotsendi ametit. Lisaks maalidele tuntakse teda ka vitraazhide loojana.

< tagasi