Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 09.04.2002-29.04.2002

REIN KELPMAN

PLASTILINE GEOMEETRIA

Rein Kelpmani viimaste aastate näitused nii Tartus kui Tallinnas on andnud publikule suurepärase võimaluse tema maalijadiapasooniga tutvumiseks. Eksponeerimist on leidnud nii kunstniku varajane kui ka hiljutine looming. Kelpmani 80-ndatest aastatest tuntud erandlik groteskne, figuratiivne maal on tänaseks jõudnud abstraktse, eksperimentaalsete värvi- ja vormilahendustega minimalistlike kompositsioonideni.

 

Haus Galeriis avatav näitus viitab otsiva natuuriga kunstniku uuele loomeperioodile. Enda sõnutsi on ta teel äärmuslikest punastest, kollastest ja lilladest toonidest enam tasakaalustatud, rahulike, pastelsete loodusest lähtuvate värvilahenduste poole.

 

Galerii näitusesaalis on eksponeeritud 13 õlimaali - hoolikalt komponeeritud abstraktset kooslust, mis hiilgavad kumavate, üksteisesse sulanduvate ja üksteisest lähtuvate värviruumide poolest - kollased kollases ja rohelised rohelises…

 

Objektid maalidel ei ole eristuvad mitte niivõrd värvikontrastide kui faktuursete, pastoossete pindadena. Kelpman on oma maalidele lähenenud skulptorina, vormides lõuenditasapinnale kunstniku segatehnikas omalaadsed geomeetrilised reljeefid. Sellest ka näituse pealkiri - PLASTILINE GEOMEETRIA.

< tagasi