Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 21.03.2005-15.04.2005

VHK ja Tallinna Kunstikool

\"Aasta ... 63\"

Vanalinna Hariduskolleegiumi ja Tallinna Kunstikooli lapsed kujutavad aastat ...63.

Seekordsel traditsioonilisel laste loomingu näitusel Ühispanga Galeriis on eksponeeritud Vanalinna Hariduskolleegiumi poolt korraldatud VIII omaloominguvõistlusel osalenud tööd. Konkurss oli sel aastal tugeva humanitaarse kaldega, täpsemalt oli vaatluse all alternatiivajalugu.

Ette oli antud ainult arv 63 ehk aastaarvu kaks viimast numbrit, sajandi ja aastatuhande pidi autor välja mõtlema ise. See võis olla nii minevikust kui ka tulevikust, et laiendada skaalat, kust õpilase fantaasia võis inspiratsiooni saada. Valides aastaarvu minevikust võis lähtuda kas ajaloosündmustest või laiemalt tolle ajastu vaimust. Välja võis pakkuda juhtunud või juhtumata sündmusi, valida vaatepunkte ja teemasid.

Teema avamiseks oli erinevatel tasanditel võimalusi. Eelkõige pidi õpilane mõistma ajaloo ja ajalookirjutuse suhtelisust, suhestuma mineviku kui läbilõikelise tervikuga ning läbi mõtlema ja välja pakkuma alternatiivseid variante tuntud sündmustele.Konkursile esitatud tööde põhjal näib olevat õpilastele ühtviisi südamelähedane nii väikese ja isikliku ajaloo kirjutamine, tegelemine sotsiaalse mälu ja südametunnistusega kui ka ulme ja science fiction. Näitusel on väljas joonistused ja maalid, assamblaažid ja installatsioonid. Samuti on õpilased pädevad rakendama oma ideid arvutimängu programmeerimises ning anima- ja mängufilmi lavastamisel.


Omaloomingu konkursi raames valmistatud kunstnikuraamatud ja köited ning pisiplastika on hetkel eksponeeritud Tallinna Keskraamatukogus.

< tagasi