Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 06.05.2009-23.05.2009

Krista Mölder

PIND / LIND

Parafraseerides Georges Perec’i, pole selle näituse idee tühjus, vaid ehk pigemini see, mis seda ümbritseb või on selle sees. Aga lõppude lõpuks pole meil algusest peale paljut: meil pole mitte midagi peale praktiliselt ainetu dimensiooni; avardus, mis on meist väljas; seda, mille keskele paigutume meie: ümbritsev miljöö, meid keerav ruum. …. Lühidalt: ruumid on mitmekordistunud, jaotunud ja eristunud. Praegu on neid igas suuruses ja igas kvaliteedis, igale kasutusele ja igale vajadusele. Elu on liikumine ühest ruumist teise, vältides lööke võimalikult hästi.
G. Perec, Species of Spaces / Especes d’espaces, 1974
 

 
Krista Mölderi uus, ArtDepoo jaoks valminud fotonäitus balansseerib millegi piiril: silmapiiril, sees- ja väljasolemise, tasapinna ning ruumilisuse õhkõrnal (ajalisel) joonel.
Balansseerimine tähendab tasakaalus hoidmist. Antud näitusel hoidutakse liialdustest, visuaalne keel on avaralt napp.


 
Nii nagu tasapinnalisest paberist saab voltimise tulemusena lind, mingi kindel kuju, nii suudab valgus, fotograafia üks alustalasid, koos perspektiiviga tekitada nende paberist volditud lindude ümber ruumi, mis aitab avada uusi tasapindu, uusi sfääre. Nägemaks hallis põrandas maastikku või oma elu ära elanud lindude sulestikus uut laadi elu, ei peagi tõusma linnuna selle kohale (distantseeruma), võib kasutada kujutlusvõimet.
 










 
Töös on kasutatud Asko Lõhmuse linnusulgede kogu ja Heidi Hmelnitski origamikurgi.

Näitust toetavad:
Eesti Kultuurkapital
EKA fotograafia osakond
Torres veinid


Artist talk:

ArtDepoo galerii 32. artist talk-i salvestus , moderaator - Jan Kaus, kohal - Rene Kuulmann, Karin Allikas, Olga Temnikova, Marko H. Kuningas, Reio Aare jt. ArtDepoo palub anda andeks väikese statiivi probleemi, mis on salvestuse jooksul tekkinud.

Salvestuse vaatamiseks vajuta lingile:
Artist talk, ehk vestlus kunstnikuga

< tagasi