Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 07.04.2010-28.04.2010

Peeter Laurits

TRICKSTER`S OFFICE

Alates 7. aprillist on  ArtDepoo galeriis avatud Peeter Lauritsa näitus „Trickster´s Office”

 

Hiljuti toimus Von Krahli teatris Peeter Lauritsa visuaaliga etendus "The End". Siinkohal ei saa mainimata jätta, et käesolev näitus on ülalmainitud projekti inimnäoga (nimelt Peeter Lauritsa näoga) satelliit.  Projektid on omavahel seotud, aga mitte (maailma)lõpu, vaid maailma alguse kaudu. The End’is tegeletakse uue maailma loomisega samavõrd kui maailma lõpuga ja ArtDepoos on keskseteks teemadeks just maailma loomine, uue taeva õmblemine jne.
Otse loomulikult – selleks, et midagi uut luua saaks, peab miski ennem ka ära lõppema, see aga kunstnikku praegu kuigivõrd ei huvita. Nende küsimustega tegeles ta "Uputuses", "Mullatoidu restoranis" ja "Viiendas aastaajas", praegu on muud jutud.
Uue näituse nimi on "Trickster´s Office" ehk "Vembuvana kantselei".

 

Peeter Laurits:
„Käigus olles maailm räbaldub ja väsib – kui paikamine enam ei aita, siis tuleb hakata uut maailma tegema. Põlismütoloogiates tuntud vastuoluline tegelane Trickster loob maailmu tembutades ja segadusi külvates, enamasti kasutab ta selleks käepäraseid materjale. Ükskõik, kas vaala abaluust või vana maailma räbalatest, isegi liivast ja tolmust või imelikust silbist võib päris hea maailm saada.
Vanad maailmad vajuvad laiali, neist jääb muistiseid ja helke uutesse. On hetki, meeleolusid ja viirastusi, mis jäävad õhku rippuma, valgus muutub tahkeks sillaks vanade ja uute ilmade vahele“.

 

artist talk ehk kohtumine kunstnikuga traditsiooniliste galeriiõhtute hubases atmosfääris toimub neljapäeval,  22. aprillil kell 17, moderaatoriks  Ragne Nukk – kunstiteadlane ja kunstikriitik.

 

Näitusetööde printimist toetab Epson. Printimine on teostatud Epsoni Ultrachrome HDR tuhmumiskindlaid tinte kasutava suureformaadilise fotoprinteriga (Stylus PRO 9900)
Teostus: Diesel Arts OÜ
Täname Santa Helena veine näituse avamise meeleolu tõstmisel.

 

Näitus kestab 28. aprillini

< tagasi