Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 09.06.2010-23.07.2010

Andrus Rõuk

Tõus ja langus

Elame harukordsel ajal, millest meie esivanemad unistadagi ei osanud. Viimase kahekümne aastaga oleme teinud läbi arengu täielikust sotsialismist piiramatu kapitalismini. Ühest impeeriumist jõudsime sujuvalt uude, paremasse, mida alles õpime tundma. Muidugi on see toonud kaasa probleeme, pidevad muutused teevad  närviliseks ja süvendavad ebakindlust. On välja ilmunud uued peremehed, kellest me sõltume. Siiski on meil täielik vabadus valida hea ja kurja vahel vastavalt oma südametunnistusele. Seda peame me iga päev tegema.
Samuti on kunstiga, mis on kunstniku vaimu peegeldus. Ei saa teha ühel päeval ühtmoodi ja teisel hoopis teisiti. Muutus toimub sujuvalt, pika aja jooksul, nii et isegi aru ei saa. Sellepärast ongi huvitav vaadata näitusi, kus tööd on valminud aastatega, mitte tehtud ühekorraga.

 

Näituse pealkiri väljendab sümboolselt elus pidevalt toimuvat muutumist, kaasaarvatud kunstis. Viimane püüabki seda protsessi ka omalt poolt tõlgendada ja võimendada. Kunst ei ole ammugi enam ainult ilu teenistuses, vaid märksa laiemalt käsitletav.
Väljendan maalides enda sise- ja välismaailma ühtsust. Iga esinemine on kunstniku jaoks esiletõus ja sama loomulik kui süvenemine loomeprotsessi, mis jääb tavaliselt teistele märkamatuks.

 

Andrus Rõuk

 

Näitus jääb avatuks 23. juulini

< tagasi