Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 09.03.2011-18.04.2011

Laura Arpo

Tantsija

„Pilt on minu jaoks ilus romantiline unenägu millestki, mida pole kunagi olnud ega saa olema – valguses, mille sarnast iial pole säranud, riigis, mida keegi ei suuda nimetada ega meenutada, vaid üksnes igatseda.“

Edward Burne-Jones (inglise kunstnik, 1833–1898)


 „Kõik kunstid lähtuvad muusikast.“

Arthur Schopenhauer (saksa filosoof, 1788–1860)

 

TANTS on üks neid kunstiliike, mille iseloom peegeldab väga tundlikult artisti sisemaailma ja hingelaadi: Laura Arpo baleriinid kannavad endas ühtviisi kaunist muusikat ja romantilist unenäolisust.
Maalikunstnikuna huvitab noort autorit eelkõige väljakutse kujutada raskestitabatavat loomulikku kergust, mida kannavad endas tantsijate õrnad figuurid ning graatsiline hoiak. 
Lavastuslikult valib Laura Arpo vormilise lihtsuse ja selguse – kirgaste värvidega maalitud figuurid on paigutatud puhtale taustale, mis toob mõjuvalt esile tantsijate keerukad väljendusrikkad poosid ning õhkkerge liikumise.


Laura Arpo (1984) on õppinud Kuressaare Ametikoolis kunstilist kujundamist ning Mainori Kõrgkoolis rõivadisaini, osalenud erinevatel kunstikursustel (sh Eesti Kunstiakadeemia ettevalmistuskursused). Käesolev väljapanek on loominguliseks jätkuks möödunud kuul Saaremaa Kunstistuudios toimunud samanimelisele esiknäitusele.

 


 

< tagasi