Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 03.07.2012-30.07.2000

Maret Olvet

Tasakaal


Seekordsel väljapanekul eksponeerib staažikas kunstnik peamiselt kõrgtrükis valminud teoseid aastatest 2005–2012.

Nüüdseks juba üle viiekümne aasta kestnud aktiivse loomingulise tegevuse vältel on Maret Olvet töötanud erinevate teemade ja väljendusvahenditega, säilitades seejuures alati eksperimenteerimisjulguse ja erksa kaasajatunnetuse. Paralleelselt ühiskonnas toimunud muutustega on ta viimastel aastakümnetel liikunud järjekindlalt üha enam abstraktsionismi ja lakoonilise üldistuse suunas, püüdes oma loomingu kaudu lahti mõtestada muutunud ajas sündinud uusi mõisteid ja väärtushinnanguid. Olveti geomeetrilised abstraktsioonid kannavad endas sügavat sotsiaalset empaatiavõimet, tema värvikäsitlus ja kujundikeel annavad märku elutervest ning uudishimulikust loojanatuurist.

Seekordsel näitusel keskendub Maret Olvet seostele, mis mõjutavad otseselt või kaudselt tasakaalu kui terviklikku seisundit – olgu siis kõne all inimhinge sisemine harmoonia või laiemas mõttes ühiskondlik tasand.
„Mind huvitavad ühiskonna võnked ja pulsseerimine. Näen praeguses ühiskonnas teatud tasakaalutust. Samas soovin anda sõnumi, et abstraktne kunst pole aegunud, vaid võtab aina uusi vorme,“ ütleb autor.

Maret Olvet (1930) lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1955. aastal. Vabakutselise graafiku töö kõrvalt on ta tegelenud ka raamatute kujundamise, plakati- ja eksliibrisekunstiga. Tema töid on eksponeeritud arvukatel rahvusvahelistel ja kodumaistel graafika- ja ülevaatenäitustel, teoseid leidub muuseumikollektsioonides Eestis ja välismaal.

Näitus jääb avatuks 30. juulini

< tagasi