Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 05.03.2013-12.04.2013

Kärt Hammer

Uni

Teisipäeval, 5. märtsil kell 17.00 avab noor maalikunstnik Kärt Hammer Haus Galeriis oma isiknäituse „Uni“.
Nagu pealkirigi ütleb, on väljapaneku põhifookuses unenäolisus ja uni, kuid seda mitte ootuspärases roosavahuse unisuse või unelemise võtmes, vaid ennekõike KUNSTI ja UNE vaheliste paralleelide tõmbamise ning seoste otsimise mõistes. Kärt Hammeri maalilaad ja värvikasutus on pigem jõuline kui vaoshoitud; vabalt, julgelt ja sundimatult liigub ta figuratiivse ning abstraktse piirimail. Näituse põhirõhk on asetatud suureformaadilisele kesksele tööle, mida saadavad hulk väiksemaid – üks „magaja“ ning tema kõike ja mittemidagi hõlmavad unepildid.

„Uni on miski, mis on meile kõigile tuttav, kuid mida on võimatu täielikult mõista ja tõlgendada. Meid tabavad emotsioonid ja aimdused, kuid need ei anna meile konkreetseid vastuseid. Sama olukord seob meid kunstiga. Seal on miski ja eimiski korraga. Tuttav ja tundmatu, võõras ja oma, äratundmine ja nõutus. Tõlgendamine võib meid asjale lähemale viia, kuid ühtlasi lükkab meid ka selle põhiolemusest eemale. Kunst ja uni jätavad meile avatuks lõputu tähenduste välja. Kuid see ei tähenda, et tähenduste otsimisega liialdama peaks. Mis meid enam võluks ja kummastaks, kui kõik küsimused oleks lahendatud?“

Kärt Hammer (1988) alustas kunstiõpinguid Pelgulinna Gümnaasiumi kunstiklassis ning Sally Kunstistuudios, seejärel õppis filosoofiat Tallinna Ülikoolis (bakalaureusekraad) ning hetkel jätkab samas kultuuriteooria magistriõppes. Näitustel esineb alates 2006. aastast.

< tagasi