Näitused > Toimunud > Swedbank

ok_na_382.jpg

Swedbank 20.11.2014-15.03.2015

Erinevad autorid

Kunst mis sobib büroosse

Swedbanki ja Haus Galerii koostöös sündinud kunstinäitus panga 10. ja 11. korrusel põimib omavahel tänaste tip-professionaalide õlimaalid igapäevase kontorieluga. Igasse nõupidamisboksi paigaldati läbimõeldult ühe Eesti kunstniku maal, mis sobiks just töökeskkonda.

„Me veedame tööl meeletult palju aega ning seega on kasutada büroos kunsti positiivset ja töörütmile vaheldust pakkuvat mõju. Swedbankis on selgelt näha, kuidas üksainus maal muudab kogu ruumi silmnähtavalt. Pildis on silmapiir, perspektiiv - maailm ei lõppe seinaga, me saame läbi kunstiteose minna otsekui teise keskkonda, muuta ruume suuremaks, viia pilk keset tööpäeva lõõgastavasse kaugusesse,“ räägib Ausman, lisades, et inimesed ei tohiks karta suuri pilte interjööris, mida panga ruumides on seekord julgelt ekponeeritud.

Ausman toonitab, et büroosse valitud kunst peab olema läbimõeldult valitud, et ooteruumides olevad inimesed või igapäevaselt maali nägevad töötajad ei oleks pildist häiritud või see ei oleks liialt lõõgastav. Kunstiteos on kui visuaalne konsultatsioon, mis peab mõjuma emotsionaalselt hästi ning heatujuliselt, kohustama ent samas mitte liialt tähelepanu võtma.

< tagasi