Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_400.jpg

Haus Galerii 16.05.2016-04.06.2016

Siiri Sisak

Kaevu põhjas

„Mida aeg edasi, seda enam olen hakanud nautima maalimist. Juba lapsena meeldis mulle joonistada, ja algkoolis sattus mul olema ka väga hea ja andekas kunstiõpetaja, Leida Väli, kes loomise kui sellise väga meeldivaks tegevuseks oskas kujundada. Maalimine annab mulle keskendatust ja rahu. Võtan seda tegevust tõelise meditatsioonina, mis kannatlikkust kasvatab ja mõtted mõnusaid värve ja kujundeid pidi rändama viib. Maalimine on minu unistuste maailm.

Ka minu emale on alati meeldinud joonistada. Mäletan lapsepõlvest tema töömärkmikuid, mille lehtede servale oli alati midagi kaunist joonistatud. Nüüd, kui lapsed suureks kasvatatud ja taluloomigi enam kantseldada ei tule, on ema hakanud järjest rohkem oma lemmikhobiga tegelema. Kõige enam meeldib talle maalida loodust. Paljudel maalidel on ta kujutanud ka külatalusid, õuesid, puid ja põõsaid, lilli. Ema maalib nii akvarellidega kui õliga. Kodus on tal väga palju töid, ning palju on jagatud kingitusena ka sõpradele, oma lastele, sugulastele... Siinne väike maal, „Küla serval“, on minu üks lemmikuid tema töödest. Selle maali kinkis mu ema minu pojale.

Minu vanaema sündis Kasela talus Juuru kihelkonnas. Nagu maaelule kohane, pidi ka tema õppima talutöid ja võtma osa kõigest, mida talus parasjagu tehti ning oluliseks peeti.  Lapsena meeldis ka temale väga joonistada, mida peeti isatalus aga pigem ajaraiskamiseks. Vanaema hakkas tõsisemalt maalimisega tegelema alles oma viiekümnendates eluaastates. Siinne maal, „Õhturahu“, on maalitud 83-aastasena.

Soovin kõigile külastajatele rahulikku kulgemist minu maalimaailmas!“

Siiri Sisask

„Haus Galerii on alati armastanud erinevate kunstivaldkondade sümbioose, toonud kokku muusika ja kunsti, korraldanud näituste kõrval kontserte. Kuivõrd näituse avamisega kaasnes ka plaadi- ja raamatuesitlus, on tegemist üritusega, läbi mille avaldub ühe looja kolm erinevat tahku: muusika,- luule- ja maalikunst. Selline mitmekesine eneseväljendus annab põhjuse vaadelda lähemalt loova inimese natuuri. Tegemist on kunstnikuga, kelle jaoks maalimine on üks meedium teiste seas, läbi mille ise selgemini tunnetada oma sõnumit, mida publikuga jagada.“


Piia Ausman

< tagasi