Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_409.jpg

Haus Galerii 01.11.2016-05.12.2016

Ivika Luisk

Avar

Teisipäeval, 1. novembril kell 17 avatakse Haus Galeriis Ivika Luisu isiknäitus „Avar“, kus kunstnik peegeldab ja jagab loodusest ja hetkesviibimisest ajendatud emotsioone.

„Näituse pealkiri “Avar” jõudis minuni juba päris tükk aega tagasi, aegajalt jälle ilmudes, lahendusena, vastusena,“ selgitab Ivika Luisk, kuidas kõnealune sõna seostub tema jaoks vabastava kogemusega. Seda avarustunnet tekitavat kogemust on pakkunud nii loodus, sellega ühes rütmis elamine ning tegutsemine oma sisetunde järgi. Luisu taotluseks on luua ümbritsevale kiirustamisele vastukaaluks avarus enda sees, avardada aega, osata olla kohal. „Tuleb osata aeg-ajalt peatuda ja märgata hetke olemust, ruumi selle ümber.“

Näitusel on eksponeeritud kunstniku viimase kolme aasta jooksul kogutud ideid ja pooleteise aastaga maalitud pilte, mida iseloomustab järjepidevalt tema isikupärane maalilaad. Suured formaadid, julge värvikäsitlus, lihtsad, selged ja puhtad vormilahendused on samavõrd tuntud headuses ka sisuliselt: puhtus ja selgus, inimlik soojus, tasakaal suhtes loodusega ja sisemine harmoonia.

Ivika Luisk (1969) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia nii maali kui  monumentaalmaali eriala bakalaureuse (1995) ja magistriõppes (1998). Maalimise kõrvalt teeb Luisk kunstnikutööd ka Nukufilmi stuudio filmidele, näitustel esineb alates 1989. aastast. Haus Galeriid seob Ivika Luisuga järjepidev koostöö, kunstniku isiknäitusi on varasemalt korraldatud aastatel 2002, 2007 ja 2011.
 
Näitus jääb Haus Galeriis avatuks kuni 5. detsembrini 2016.

< tagasi