Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_412.jpg

Haus Galerii 10.01.2017-14.02.2017

Orest Kormašov

Hetk

Pildid on maalitud Lõuna-Itaalia (Basilicata) muljete põhjal. Oktoobrikuud iseloomustab seal soojus, valgus ja rahu. Rannalinnad on inimtühjad, mereäärne lage, vaid mägikülades kogunetakse nädalavahetustel lõikuspidudele.

On kastanifestivali aeg, tänavad täituvad inimestega, kuskil mängib muusika ja keerutatakse tantsu, õueletid on lookas sinkide, juustude ja veini all, väljakul tunned levivat praetud kastanite lõhna. Õhtupimeduses on ikka veel soe ja nõrk tänavalatern valgustab keskaegse linnakese sajanditest puretud konarlikke seinu.  

Päevi iseloomustab vaiksete tundide võlu, ümbruse äratab keskpäevaunest vaid mägede vahelt mööduv rong. Hingematvad vaated on siin loomulikuks osaks loodusest ja hakkavad tasapisi saama loomulikuks osaks sinust. Selliselt kulgevad ja mööduvad päevad, märkamatult, kuid nii hingekosutavalt.

Miski ei suuda piisavalt kirjeldada elu, sest maailm, mis on sulle antud tunnetada, on nii rikas ja ilus, et kõik katsed ammendada sellest kasvõi murdosa luhtuvad. Mis muud jääbki üle, kui üritada tabada hetke. Siis äkki märkad, et ka see on võimatu, sest hetkes, mida koged, sisaldub kõik, kogu maailm, kogu elu! Sulle jääb üle vaid tõdeda, et ka elu on lõpuks vaid hetk...

Ometi vastutad sulle antud aja ja nende hetkede eest oma eluga. Näitusega tahan olla tänulik nendele, kes võimaldasid mulle aega ja rahu, et meelde tuletada seda keelt, mida kunagi õppisin.

Orest Kormašov

< tagasi