Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_507.jpg

Haus Galerii 11.06.2021

Ivika Luisk

Kohal

Näitusel Maakri Kvartalis (Maakri 19/21) on eksponeeritud valik kunstniku viimase viie aasta loomingust. Maalid, mida defineerib isikupära!

Suured formaadid, julge värvikäsitlus, lihtsad selged ja puhtad vormiahendused on samavõrd tuntud headuses ka sisuliselt: puhtus ja selgus, inimlik soojus, tasakaal suhtes loodusega ja sisemine harmoonia.

“Oma maalidel olen püüdnud edasi anda erinevaid emotsioone, muutumisi eneses ja ümbritsevas maailmas, värve ja kooskõlasid. Tihti on need hetked, mis kõnetavad pärit ühest ainest, loodusest - sa kõnnid ja jäädvustad ümbritsevat oma (kaamera)silmaga. Eksponeeritud maale võib siis ka vaadelda kui eraldi kaadreid filmilindilt. Elu - film jooksmas katkematult meie ümber. Kunstnikuna filtreerin selle hetke olemuse - peatudes ja süvenedes olulistesse seisunditesse, puhastades ning sünteesides kogutud “kaadreid.”

Maailm oma pöörases tempos paneb kunstnikuna tajuma ja üles korjama ümbritsevaid vibratsioone. Tihti taban end talletamas kummalisi värvikooslusi ja seisundeid. Need hetked ja vaated rändavad minuga kaasa. Mõne ajaga tekib paras kiht ideid ja kavandeid, mis algselt on jäädvustatud  visandite ja värviliste eskiisidena. Mõned neist kõnetavad kohe, teised alles millalgi hiljem pärast. Maalides maanduvad kogutud mälupildid lõuendile.

Keskendumine käesolevale hetkele, maailm sinus eneses ja sind ümbritsev, muutused ja nendega kohanemine - need on ehk kõige lähemad teemad sellel näitusel. Maalid võiks anda väikese tõuke vaadata maailma pisut kõrgemalt, nii linnulennult, tõusta selle KOHALE."

Ivika Luisk (1969) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia nii maali kui monumentaali eriala bakalaureuse (1995) ja magistriõppe (1998).
Lisaks on ta teinud kunstnikutööd 24-le Nukufilmi stuudio filmile. Näitustel esineb 1989. aastast. Haus Galeriid seob Ivika Luisuga järjepidev koostöö, kunstniku isiknäitusi on varasemalt korraldatud 2002, 2007, 2011 ja 2016. aastal.

< tagasi