Auction > Past > Haus Gallery

ok_na_46.jpg

Haus Gallery 20.10.2001 14:26-20.10.2001 00:00

HAUS / IX AUCTION, 2001 autumn

At the bidding participated 36 paintings, 18 of them were sold.

The auction choice was diverse. The paintings originated from different decades (the main emphasis was on the 30ies and 40ies). Both the realistic and abstract style were represented. Themes that were offered at the auction were landscapes, figural compositions, still lives. Initial prices of the painting were considerably more favourable that at the previous auctions, between the range of 5500 and 36 000 kroons.

In spite of numerous auction participants the event was still held in emotionally quite restrained atmosphere. Half of the offered painting were sold. The biggest price increase, added to the initial price, was 15 000 kroons. Majority of the works found new owners at almost initial prices that could have been considered from the point of view of the participants the most positive moment.

< back
Pojengid
1. Ellinor Aiki Pojengid 1965. Vm. 49 x 45 cm Starting price 1 342 Final price
(sold)Talvine Vanaturu kael
2. Märt Bormeister Talvine Vanaturu kael 1965. monotype vm 37 x 28 cm Starting price 320 Final price 352
(sold)Vanaturu kael
3. Karl Burman Vanaturu kael 1940. Vm. 68 x 48 cm Starting price 703 Final price 703
(sold)Maastik sillaga
4. Nigul Espe Maastik sillaga 1933. 65 x 75 cm Starting price 927 Final price 927
(sold)Vana hoov.
5. Julius Gentalen Vana hoov. 1937. 90 x 71 cm Starting price 1 246 Final price 1 246
Muhu maastik
6. Viktor Karrus Muhu maastik 1976. 33 x 40 cm Starting price 511 Final price
Naine lapsega
7. Elmar Kits Naine lapsega 1968. Vm. 43 x 40 cm Starting price 1 534 Final price
(sold)Natüürmort
8. Linda Kits-Mägi Natüürmort 1963. Vm. 56 x 46 cm Starting price 575 Final price 575
Natüürmort.
9. Ilmar Kimm Natüürmort. undated. 70 x 81 cm Starting price 1 470 Final price
(sold)Kaljune maastik
10. Alfred Kongo Kaljune maastik 1979. 72 x 60 cm Starting price 959 Final price 959
(sold)Lilled
11. Nikolai Kull Lilled undated. 53 x 39 cm Starting price 1 214 Final price 1 374
Pikk jalg Oleviste kirikuga
12. Nikolai Kull Pikk jalg Oleviste kirikuga 1942. 35 x 45 cm Starting price 799 Final price
(sold)Kompositsioon figuuriga.
13. Endel Kõks Kompositsioon figuuriga. 1958. 60 x 45 cm Starting price 1 502 Final price 1 502
Rahvariietes neiu.
14. Silvia Leitu Rahvariietes neiu. 1953. 45 x 29 cm Starting price 383 Final price
(sold)Aadu Hindi portree.
15. Kaarel Liimand Aadu Hindi portree. 1940. eau forte, dry point 29 x 20 cm (not framed) Starting price 352 Final price
(sold)Tallinna vaade
16. Valerian Loik Tallinna vaade undated. 33 x 29 cm Starting price 575 Final price 575
(sold)Must pegasus.
17. Artur Lokk Must pegasus. 1973. 70 x 49 cm Starting price 767 Final price 767
(sold)Talvemaastik
18. Lydia Mei Talvemaastik 1956. Vm. 32 x 26 cm Starting price 352 Final price 511
(sold)Sügismaastik
19. Juhan Muks Sügismaastik undated. 50 x 70 cm Starting price 863 Final price 863
(sold)Lilled
20. Juhan Muks Lilled undated. 71 x 61 cm Starting price 1 023 Final price 1 023
(sold)Niguliste kirik.
21. Ants Murakin Niguliste kirik. undated. 35 x 43 cm Starting price 1 150 Final price 1 150
Interjöörid
22. Gustav Mägi Interjöörid undated. 80 x 147 cm Starting price 1 342 Final price
Vestlus.
23. Valdur Ohakas Vestlus. undated. 25 x 36 cm Starting price 575 Final price
(sold)Põllulilled
24. Evald Okas Põllulilled 1956. 81 x 54 cm Starting price 1 406 Final price 1 406
(sold)Maastik
25. Ludvig Oskar Maastik undated. 45 x 53 cm Starting price 511 Final price 607
(sold)Natüürmort tooliga
26. Erich Pehap Natüürmort tooliga undated. Km. 89 x 74 cm Starting price 1 086 Final price 1 086
(sold)Akt
27. Henn Roode Akt undated. 69 x 44 cm (not framed) Starting price 1 853 Final price
(sold)Hundikuristik
28. Richard Sagrits Hundikuristik 1954. 34 x 49 cm Starting price 863 Final price 1 342
(sold)Mägismaastik
29. Richard Sagrits Mägismaastik 1954. 35 x 49 cm Starting price 767 Final price 767
Sügis
30. Bruno Sõmeri Sügis 1947. 36 x 49 cm Starting price 831 Final price
Niidu rand
31. Konstantin Süvalo Niidu rand 1935. 75 x 90 cm Starting price 2 301 Final price
(sold)Abstraktne kompositsioon.
32. Herman Talvik Abstraktne kompositsioon. 1950. 65 x 46 cm (not framed) Starting price 575 Final price
(sold)Lillekimp moonidega
33. Kristjan Teder Lillekimp moonidega 1942. 53 x 44 cm Starting price 767 Final price 1 726
(sold)Maastik puudega.
34. Johannes Uiga Maastik puudega. 1946. 53 x 65 cm Starting price 959 Final price 959
(sold)Linnamotiiv Tähtvere alt
35. Aleksander Vardi Linnamotiiv Tähtvere alt undated. 24 x 34 cm Starting price 1 150 Final price 1 310
(sold)Puuma ja panter
36. Eduard Wiiralt Puuma ja panter 1937. Plm 20 x 23 cm Starting price 1 214 Final price 1 534