Uudised

Uudised

714.t1.jpg PÜHADE LAHTIOLEKU AJAD!

Hea kunstisõber!

Pühade ajal oleme lahti teistel aegadel - 22. detsembrini tavapäraselt ja 23. detsembrist 5. jaanuarini suletud.

6. jaanuarist 2020 on galerii taas lahti ning 7. ja 9. jaanuaril olete oodatud juba uute näituste avamistele - Alina Orav ja Siim-Tanel Annus.

Kaunist pühadeaega kõigile!

Pilt: Jüri Mildebergi "Blues"

loe lähemalt

712.t1.jpg MALL NUKKE "METAMORFOOSID"

Reedel, 6. detsembril kell 17:00 avame Haus Galeriis koos Mall Nukkega tema juubelinäituse ”Metamorfoosid”. Helide eest hoolitseb ansambel Kuusipaala: Aleksandr Kohhantšuk kitarril ja Jevgeni Berezovski löökriistadel. Mall Nukke lahkab oma juubeli puhul eksistentsiaalseid küsimusi temale omases iroonilises võtmes. Juhus, kadumine, moondumine, olemuse olemus – tõsiasjad, mis puudutavad meid kõiki. 

 

loe lähemalt

709.t1.jpg ÜKSSARV JA TUTTI-FRUTTI

Neljapäeval, 5. detsembril kell 17:00 avatakse Haus Galeriis, Uus tn 17, Jüri Mildebergi näitus ”Ükssarv ja Tutti-Frutti”.

Mis oleks üks jõulukuu ilma üllatuste, krutskite, värvide ja maagiata? Jüri Mildeberg loob Haus Galeriis just seda – lõbusaid ja veidraid saladusi, mis on peidetud piltidesse ja skulptuuridesse. Ükssarvik on enigmaatiline olend, keda kohtab harva, kuid kelle käes on võti vikerkaarevärvilisse maailma. Galeriisse astudes tervitavad külalist salapärased karbid, mis ootavad vaid avamist, et hakata elama. Väljas peamiselt uued ja seni nägemata materjal, ent ka mõned vanemad teosed.

loe lähemalt

703.t1.jpg KAKS UUT NÄITUST - AKTID JA ABSTRAKTSIOONID!

Haus Galerii on avanud kaks uut näitust -  Eesti Maalikunstnike Liidu aktimaali näitus ning maalikunstnik Tiina Tammetalu isiknäitus, kus kunstnik kõneleb oma isiklikest aedade ja linnade nägemustest.  

Eesti Maalikunstnike Liiduga teeb Haus Galerii koostööd juba 6 aastat, kus iga aasta novmebris on maalijad esinemas mõne temaatilise näitusega. Seekordse näituse kuraatoriks on Tiina Tammetalu, kelle initsiatiivil sai maalide teemaks "aktimaal". Aktimaal on olnud professionaalse kunstiõppe alus ning vormikäsitluse oskuste omandamise klassika. 

loe lähemalt

696.t1.jpg KUNSTIKLASSIKA OKSJON SÜGIS 2019

Haus Galerii sügisoksjon toimub 31. oktoobril, kell 20.00, galerii ruumides. Selle oksjoni peateemaks on maastikud, millele ka oksjoni tutvustuses enam tähelepanu pöörame.  IKKA MEIE LOODUSMAASTIKUD Tekst: Piia Ausman 

Maastikud, maastikud, loodus – just see on käesoleva sügise oksjoniteoste valiku peateema. Jalutan galeriis ja vaatan maastikke seintel, lehitsen kataloogi ja joonistan silmadega kontuure hajusatele teeservadele piltidel, mõeldes, kas võiksin olla isegi neist mõndapidi kõndinud. Väike Eestimaa – kõik meist võivad sattuda millalgi kõigile sinu teedele. 

loe lähemalt

695.t1.jpg DUBLEX Swedbank NÄITUS

Näitus - Swedbank, Tallinn, Liivalaia 8: 10. ja 11. korrus. Avatud kõigile külastajatele igal neljapäeval kl 15 - 17, 27. septembrist 2019 - 15. jaanuar 2020

Andro Kööbi (sünd. 1967) maalide äratuntavaks elemendiks on oskus kombineerida suurt hulka erinevaid viiteid kunstist ja kultuurist, tehes seda mänglevalt ja teravmeelselt, kuid samas metoodiliselt, kindla visuaalse strateegiaga. Tema töödes võivad popkunstile omased elemendid olla miksitud mälestustega 17. sajandi Euroopa maalikunstist, või hoopis pollocklike, justkui lõuendile visatud värviniredega.  

loe lähemalt

692.t1.jpg VABADUSE STRUKTUUR

Haus Galeriis 03.09.2019-03.10.2019

Vabadus on ruum, kus kunstnikul on võimalus luua ja rõhutada maailma erisusi läbi omaenese unikaalse prisma. Vabadus luua – see on määratu rõõm. 

loe lähemalt

689.t1.jpg TUNDEPIIRID

Tuulikki Tolli uus näitus kutsub vaatajaid tunnete maailma, mille kunstniku väljendusrikas looming äratab. Lisaks rikkalikele emotsioonidele pakub see ka palju mõtlemisainet. Tuulikki abstraktsed maalid otsekui arutleksid teemal, kas inimene saab üldse kunagi tingimusteta vaba olla?

loe lähemalt

678.t1.jpg KOKKUSAAMISED

Saame kokku! Selleks on väga hea põhjus, kuna Haus Galerii ülakorrusel on avatud näitus „Kokkusaamised“, millel osaleda.  Galeriiseintel astuvad vestlusesse kolm kunstnikku – Per William Petersen, Sirje Petersen ja Ivar Kaasik.  

loe lähemalt

674.t1.jpg Arne Maasik Maakri Kvartalis

Tänavusel kevad-suvel esitleb Haus Galerii Maakri Kvartalis (Maakri 19/21, Tallinn) Arne Maasiku allegooriliselt kokkukõlavaid sarju “NYC” (New York City) ja “Tangles” (Sasipuntrad). Kui “puntrad” võib esmapilgul liigitada loodusfotograafia alla, ei kuulu nad sinna tavapärases tähenduses. Neid võib võrrelda viisiga, kuidas autor tabab arhitektuurseid kujundeid, kus tähelepanu on steriilsetel ja monotoonsetel, vahel suisa tuimadel ja pinges struktuuridel. Puntrad hakkavad ühtäkki seestpoolt kõnelema, satuvad segadusse iseenese sees ja iganevad seal vaikselt vaid selleks, et haarata taas õhu järele ja katsumusest välja kasvada. Samasugust puntrasse sattumise tunnet võib kogeda ka New Yorki läbilõigete puhul.

loe lähemalt

669.t1.jpg Toomas Vint. TEISED AKNAD

Neljapäeval, 2. mail, kell 17.00 avab Haus Galerii nimeka maalikunstniku ja kirjaniku Toomas Vindi juubelinäituse. Käesoleva aasta 5. märtsil sai kunstnik 75 aastaseks. Teda on tunnustatud mitmete loomeauhindadega kaasaarvatud Valgetähe III klassi teenetemärk 2012. aastal. Kunstniku teoseid on nimekates muuseumites ja erakogudes üle maailma. Näitus jääb avatuks 2. juunini.   

VAATA TEOSEID JA LOE NÄITUSEST LISAKS SIIT 

loe lähemalt

651.t1.jpg KEVADOKSJON 2019

Millega lõppeb iga oksjon? Viimane kena külaline astub galeriist välja sügis- või kevadõhtusse, sest just neil aastaaegadel on Hausi oksjonid juba 22 aastat järjekindlalt toimunud ja meie, kui korraldajad vaatame üksteisele otsa küsides, - millega publikut poole aasta pärast taas üllatada? Kuidas just need õiged teosed jälle kokku saada ja kuidas uuest näitusest teha erakordne sündmus iga üksiku maali, akvarelli, joonistuse või graafilise lehe jaoks?!  

OKSJONIKATALOOGI LEIAD SIIT 

 

loe lähemalt

649.t1.jpg Publikuüritus: Tallinn Music Weeki kunstiprogramm

Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus korraldab TMW raames 28. märtsil spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu Tallinna Neljapäev, millest võtavad osa Vaal galerii, Temnikova & Kasela galerii, Haus galerii, Okapi galerii, Positiiv galerii, Juhan Kuusi Dokfoto Keskus ja EKA Galerii. Galeriiõhtul näeb eriilmelistel näitustel nii Eesti kui ka rahvusvaheliste kunstnike värsket loomingut. Galeriides toimuvad õhtu jooksul näitusetuurid ning on võimalik tutvuda galeristide ja kunstnikega. Galeriide vahel liikumiseks tuleb appi tellitud buss.

loe lähemalt

647.t1.jpg NEO*EKS*PRE*POST – kevadine pungi-kuulutaja

Kolmapäeval, 6. märtsil kell 18 avatakse Haus Galeriis rühmituse NEO*EKS*PRE*POST näitus PUNK-BAROKK, mille loosungiks on suurlinlikult mäslev ilu, mis päästab maailma. Varieeruva koosseisuga kunstirühmitust esindavad seekord kunstnik, sisearhitekt ja rühmituse president Andro Kööbi maalid ning kunstnik ja keraamik professor Urmas Puhkani skulptuurid.

Link näituse pildimaterjalile ja “manifestatsioonile” asub siin.

loe lähemalt

646.t1.jpg Publikuüritus: Klaas ruumis ja luules

Neljapäeval, 28. veebruaril kell 18 toimub Haus Galeriis Eesti Klaasikunstnike Ühenduse näituse „Kooskõla. Klaas ruumis“ pidulik lõpuüritus, kus ühtlasi esitletakse Kaie Ilvese uut luulekogu „Klaasipuhuja“. Üritus on tasuta ja sobib kogu perele!

Pildil: Kateriin Rikkeni näitusetöö „Sihtmärk“. Foto: Juhan Soomets

loe lähemalt

644.t1.jpg Klaasikunstinäitus "Kooskõla. Klaas ruumis"

Reedel, 8. veebruaril kell 17 avatakse Haus Galeriis Eesti Klaasikunstnike Ühenduse traditsiooniline näitus “Kooskõla”, mis tänavu kannab alapealkirja “Klaas ruumis”.

Kui seni on klaasikunsti esitletud galerii püsiekspositsiooniga ühes näituseruumis, et luua dialoog erinevate kunstivaldkondade vahel, siis käesoleval aastal pakutakse vaatajale võimalust nautida klaasikunsti eraldi saalis ning keskendutakse klaasobjekti mõjule ruumis.

loe lähemalt

641.t1.jpg Kiwa "Kaleidoskoop" Swedbanki peahoones

Haus Galerii esitleb: Kiwa "Kaleidoskoop" Swedbank Eesti peahoones (Liivalaia 8, Tallinn).

Kiwa varasemate must-valgete seeriate uued koloreeritud versioonid on ainulaadsed eksemplarid legendaarsetest motiividest, mis on inspiratsiooni saanud muuhulgas Raul Meele graafilisest luulest ja Aili Vindi värvusõpetusest. Tulemuse võtab kokku kaleidoskoopiline müsteerium, kus peeglitükid ja värvikillud väljuvad sümmeetrilistest ja korrapärastest raamidest teisele poole teravnurki, sirgjooni ja täispöördeid, lagunevad pimestava valguse vaiksete lainepikkuste rahulikku embusse.

loe lähemalt

637.t1.jpg Galerii lahtiolekuajad pühade perioodil

Armsad kunstisõbrad!

Pühade perioodil oleme avatud ja suletud alljärgnevalt:

  • kuni 22. detsember - galerii avatud tavapäraselt
  • 23.-26. detsember - jõulupühad, galerii suletud
  • 27.-29. detsember - galerii avatud tavapäraselt
  • 30. detsember - 6. jaanuar - uusaastapuhkus, galerii suletud

Galerii on uuesti avatud alates esmaspäevast, 7. jaanuarist 2019.

Imelist pühadeaega kõigile!

Pildil: Kadi Kurema. "Peoloom. Rebane"

loe lähemalt

626.t1.jpg Maarit Murka Maakri Kvartalis

Haus Galerii esitleb: Maarit Murka Maakri Kvartalis (Maakri 19/21, Tallinn)

Maarit Murka tööd jutustavad isiklikke ja sotsiaalseid lugusid, tihti läbi pisikese irooniaprisma. Tema maaliseeriad „Meeleruum“ ja „Kontekstiväline“ tegelevad nende teemadega senisest laiemalt ja abstraktsemalt, säilitades samas autorile omase filigraanse viimistluse, massiivse mõju ja efektse esteetika.

loe lähemalt

623.t1.jpg Moekunstnik ja Maalikunstnik: Liivia Leškin

Haus kureerib taas näitust väljaspool galeriiruume, seekord Disaini ja Arhitektuurigaleriis, kus 20. novembril algusega kell 17.30 avatakse moekunstnikuna tuntud Liivia Leškini esimene maalinäitus "Tegelik ja Teine". Näitus jääb avatuks kuni 1. detsembrini.

loe lähemalt

629.t1.jpg ALATI TEIE, VIVE TOLLI

Haus Galeriis 29. novembrist 29. detsembrini 2018

Käesoleval aastal tähistas eesti graafika grand old lady Vive Tolli oma 90. sünnipäeva. Haus Galerii kutsub kõiki aasta viimasel kuul tänu ja lugupidamisega osa saama kunstniku ülevaatenäitusest: „Alati Teie, Vive Tolli“.

loe lähemalt

622.t1.jpg EST. Eesti Maalikunstnike Liidu aastanäitus

Neljapäeval, 8. novembril kell 18 avatakse Haus Galeriis Eesti Maalikunstnike Liidu traditsiooniline aastanäitus, mis käsitleb seekord pealkirja „EST“ all erinevaid Eestiga seotud sümboleid, märke, asju, olemisi, arvamusi, tavasid ja mittetavasid.

loe lähemalt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15