Uudised > HAUS GALERII KLUBI 13. MAI ÜRITUS

HAUS GALERII KLUBI 13. MAI ÜRITUS

Galerii Klubi seekordset üritust ilmestavad kaks uut näitust ning kontsert.
Head sõbrad,

 

Haus Galeriil on põhjust kütta Teie meeled pärast oksjonimuljete jahtumist taas ülesse. Teisipäeval, 13. mail kell 18.00 toimub järjekordne Galerii Klubi üritus, kus saab õhtukokteili rüübates kuulata tangorütme ning tutvuda põhjalikumalt koguni kahe uue näitusega.

 

Õhtu avame kuue kaasaegse Eesti kunstniku ühisnäitusega Galerii ülasaalis. Oma ateljeedest toovad vaataja ette uued ning vanemad tööd Rein Kelpman, Valeri Vinogradov, Mall Nukke, Siim-Tanel Annus, Mari Roosvalt ja Paul Allik. Näha saab nii tundlikku abstraktsionismi kui popkultuurist tuttavaid sümboleid, värvirõõmsaid akte ja jutustava süþeega lugusid. Kunstnikest ja nende töödest räägib lähemalt kuntajaloolane Heie Treier.

 

Galerii keldrisaalis on meeleolusid loomas trio koosseisus Heiki Mätlik (kitarr), Terje Terasmaa (vibrafon) ja Arvo Leibur (viiul), kes esitavad kava “Tantsu müsteerium”. Muusikavalik on inspireeritud galeriis hiljuti avatud Kai-Mai Olbri tangoteemalisest akvarellinäitusest.
Mätlik, Terasmaa ja Leibur on koos esinenud arvukatel kontserditel ja lindistustel alates 1995. aastast, nende plaat “Tangoking Astor Piazzolla” valiti 2001. aastal üksmeelselt parimaks klassikaplaadiks. 
Esitatakse erinevate ajastute ning rahvaste (argentiina, hispaania, iiri, ungari, jaapani) tantse. Muusikute sõnul püütakse edasi anda joovastavat elamust, mida sisaldab tantsude müstika.

 

Kontserdile järgneva viimase kolmandiku klubiõhtust sisustabki kunstnik Kai-Mai Olbri, kes kõneleb pisut tango ajaloost ning sellest lõputult lõputult erutavast ja intrigeerivast tantsust nii elus kui kunstis.

 

Seekordse klubiürituse osavõtumaks on 200 krooni.

 

Õhtu parema korraldamise huvides paluksime huvilistel kindlasti oma osalemisest teatada:

haus@haus.ee või 6 419 471.

 

Tervitades ning hilise teatamise pärast vabandades,

 

Haus Galerii 

 

haus@haus.ee

|?>
< tagasi