Uudised > HAUS GALERII KLUBI 12. JUUNI ÜRITUS

HAUS GALERII KLUBI 12. JUUNI ÜRITUS

Uus klubiüritus on täis üllatusi.
Haus Galerii kutsub kõiki huvilisi uuele klubiüritusele neljapäeval, 12. juunil algusega kell 18.00 galerii ruumides.

Seekordne üritus on tõepoolest igas mõttes “uus”. Esmalt juhime tähelepanu kunstnikele, kelle nimekust tänases Eesti kunstimaailmas ei saa kuidagi ülehinnata ning kelle loomingut Haus Galerii nüüdsest esindab: Kaido Ole ja Marko Mäetamm. Autorid, kes ise viibivad parajasti vaieldamatult maailma kõige mainekamal kunstisündmusel Veneetsia biennaalil, kuhu nad on valitud Eestit esindama, on juba kümnendi kuulunud Eesti kaasaegse kunsti absoluutsesse tippu. Oleme valinud välja nii Ole kui Mäetamme loomingu krestomaatilised teosed, mis on esinenud arvukatel näitustel nii Eestis kui piiri taga ning mida on reprodutseeritud olulistes teostes.

Samas on näha ka tugevalt uuenenud Haus Galerii väljapanekut, kus oma töödega esineb eesti kunsti raskekahurvägi: Peeter Mudist, Toomas Vint, Olav Maran, Andres Tolts, Jaan Elken jt.

Seejärel kohtume kahe noore Tartu kunstnikuga, kelle Haus Galerii on kutsunud noorte kunstnike kuu raames oma näitusesaali esinema. Pallaslike maalitraditsioonide jätkajatena on nii Margus Meinart kui Maris Tuuling silmatorkavalt edukad, kuid paradoksaalsel kombel on nad tuntud pigem välismaal (nt. Norras) kui Tallinnas. Räägimegi maaliliste väärtuste tähtsusest ja võimalustest traditsioonidega ringi käia.

Seekordse kontserdi annavad kitarrivirtuoos Robert Jürjendal ning tema kitarristuudio õpilased. Seda kuulates on võimalik rüübata temaatilist õhtukokteili.


Sel korral maksab sissepääs üritusele 200 krooni.


Parimate soovidega,


Piia Ausman


haus@haus.ee


(0) 6 419 471

|?>
< tagasi