Uudised > Avatakse saksa professionaalse fotograafi Thomas Häntzschel´i tantsuimprovisatsiooni fotode näitus.

Avatakse saksa professionaalse fotograafi Thomas Häntzschel´i tantsuimprovisatsiooni fotode näitus.

11. juulil algusega kell 17.00 avatakse galeriis ARTDEPOO saksa professionaalse fotograafi Thomas Häntzschel´i tantsuimprovisatsiooni fotode näitus.
11. juulil algusega kell 17.00 avatakse galeriis ARTDEPOO saksa professionaalse fotograafi Thomas Häntzschel´i tantsuimprovisatsiooni fotode näitus. 11. juulil algusega kell 17.00 ja 20. juulil algusega kell 13.00 näeb galeriis tantsumaailma tipptegijaid, kes esitavad kaks improvisatsiooni.

Sündmuse koondnimetajaks on “Sümbioos” Ühes ruumis avaneb kunstitervik läbi tantsu, pildi ja sõna.


Tänavu toimub Eestis rahvusvaheline kontaktimporivisatsiooni õpetajate aastakonverents, mis on juubeliüritusena järjekorras 20.  Kontaktimprovisatsioon on üks kaasaegse tantsu tehnikaid, mis kogub maailmas aina enam populaarsust ning mille ajalugu on juba pea 30aastane. Publikule pakub tantsumaailm sellises kvaliteedis tipptegijate poolt esitatud kontaktiprovisatsioone vaid kord aastas. Kontakttantsu tegijate tunnustatud enamus kogunebki vaid maailma eri paigus toimuvate aastakonverentside ajal.  Eestis toimub konverents põhiosas Viljandis.
Nimekaima tantsijana on kohal ameeriklanna Nancy Stark-Smith, keda peetakse üheks kontaktimprovisatsiooni loojaks ja loetakse tantsukunsti tõeliseks maailmanimeks.


Thomas Häntzschel on peaaegu ainus professionaalne fotograaf Euroopas, kes on aastaid jäädvustanud kontakttantsu. Tema fotonäitust saadavad New York´is elava koreograafi ja tantsuõppejõu Martin Keogh eksistentsiaalsed, poeetilised tekstid, mis avavad kontaktimprovisatsiooni tausta sümbioosis nii fotode kui tantsu endaga. Välja on antud ka näituse kataloog, kus on avaldatud ka põhiosa eksponeeritud fotodest ja tekstidest.

Fotonäitust saab külastada kuni 13. augustini galerii lahtioleku aegadel
T-R 10.00 - 18.00 ja L 11.00 – 16.00

|?>
< tagasi