Uudised > Arno Arraku isiknäitus

Arno Arraku isiknäitus

Teisipäeval, 16. juunil kell 17.00 avab Arno Arrak Haus Galeriis oma isiknäituse „Õhtumõtisklus“.

Pärast pikemat näitusepausi astub USA-s elav Arno Arrak taas kodumaa publiku ette. Viimase paari aasta jooksul valminud tööd on teostatud ainulaadses akvarell-monotüüpia tehnikas ning lisaks on kunstnik lubanud välja tulla suureformaadilise õlimaaliga.


"Way Of The Evening Clouds" 2009. akvarell-monotüüpia. 64 x 92 cm


Uue väljapanekuga jätkab Arno Arrak talle omasel meditatiivsel moel unenäoliste maastikuvisioonide teemat, mõtiskledes inimese sisemisest harmooniast läbi erinevate hingeseisundite. Taevas ja maa, pilved ja õhtuvalgus – rahu ja vaikus on seekord vaid näiline, äkitselt võib ilmuda tuuleiil ja lükata pilved liikuma. 
“Pärast pikka pausi tekkis tunne ja tahtmine taas tõsisemalt maalikunstile pühenduda. Seekordse näituse inspiratsiooniks on olnud paljud meditatsioonid Oregonis ookeani kaldal istudes, jälgides taeva liikumist ja muutumist, samuti  Eestimaale omased kauakestvad ja emotsionaalsed loojanguvärvid,” ütleb kunstnik.



"Night Meditation" 2009. akvarell-monotüüpia. 48 x 91 cm


Arno Arrak (s 1963) sai esimesed teadmised ja juhised kunsti alal oma isa Jüri Arraku käest. Ta on täiendanud end erinevatel kursustel Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis, Peterburis ning hiljem ka Torontos.1980ndate lõpul lahkus kunstnik Eestist. Esmalt elas ta Rootsis, seejärel Kanadas ning kuni praeguseni on Arrak elanud USAs. Kanadas töötas ta välja erilaadse autoritehnika, mis on tänaseks palju tähelepanu äratanud – akvarell-monotüüpia. 

Näitus jääb avatuks kuni 24. juulini

|?>
< tagasi