Uudised > Leonhard Lapini isiknäitus "Noor Lapin"

Leonhard Lapini isiknäitus "Noor Lapin"

Alates 17. novembrist on Haus Galeriis avatud Leonhard Lapini isiknäitus „Noor Lapin“, kus eksponeeritakse tema laiaulatusliku loomingu avalikkusele seninägematuid teoseid aastaist 1967–1970.

See on ajalooline tagasiminek nendest 1970ndate aastate alguse töödest, milliseid kunstnik eksponeeris siin 2007. aastal ning mida ilmestas juba selgemalt pop art.

1960ndate aastate teisel poolel, mil Lapin juba teadlikult, Tallinnasse elama asudes, hakkas tegelema moodsa kunstiga, katsetas ta kõikvõimalikke eri laade, stiile ja tehnikaid, ka tegevuskunsti ning luulet.
Antud näitusel domineerivad enam sürrealistlikud teosed, aga on tunda ka pop art’i mõjutusi. Ometigi ei leia me siit maailmakunsti koopiaid, kunstnik on oma inspiratsioonikuvandeid üpris vabalt interpreteerinud.


"Tallinna vanalinn". Akvarell. 1968. 83x61,5 cm

Osa 1970. aasta teoseid on loodud koos tema tollase elukaaslase Sirje Rungega –  biitmuusika saatel paberile heidetud, värvi kastetud naiste pesuesemete jäljendeid, mida autor oma hilisemaski loomingus kasutanud.

Tehnoloogilise kunsti ajastul on tagasivaade ajale, mil kohvijahvatusmasinatki oli raske kätte saada ning domineeris käsitöö ja isetegemine, värskendav ning eriti silmas pidades autori viimaste aastate spontaanset loomingut, Lapini loomingu allikaid avav.

Näitus jääb avatuks kuni 23. detsembrini

|?>
< tagasi