Uudised > Tallinna Teisipäev vol.3

Tallinna Teisipäev vol.3

 

 

21. mail toimub Tallinna galeriides kolmandat korda spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu Tallinna Teisipäev. Ühisavamiste üritust koordineerib Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus (EKKAK) ning pealinna galeriidest osalevad seekord Haus, Hobusepea, Tam, Eesti Kunstiakadeemia (EKA), Temnikova & Kasela ja Vaal galerii.

 

Alates kella 16st kuni 20ni õhtul toimuvad galeriides avamised, projektide esitlused ja vestlusringid ning enamikes galeriides on kohal kunstnikud, et tutvustada huvilistele oma teoseid.

 

Tam Galerii esitleb fotokunstniku Peeter Toominga mälestusnäitust „Siin ma olen“, mis koosneb 1970. ja 1980. aastatel pildistatud ja ilmutatud mustvalgetest originaalteostest. Galeriis toimub kell 16:00 Toominga filmiõhtu ja tema loomingu teemaline vestlusring, mida juhib Betty Ester-Väljaots.

 

Haus Galeriis on avatud Kristi Tammiku näitus „Inimloom“, kus on eksponeeritud mütoloogilise alatooniga suureformaadilised kompositsioonid inimfiguuridest ja hobustest.

 

Hobusepea galeriis on avatud Lilli-Krõõt Repnau Ida-Euroopa kiirele arengule keskenduv näitus „Samal ajal Eestis“, mis laenab oma nime Eestit reklaamivalt brošüürilt.

 

EKA-G esitleb Liisa Kruusmägi ja Liisi Küla ühisnäitust  "Me oleme lähedal ärkamisele kui näeme unes, et näeme unes", mis püüab tõlgendada unenägusid ja nende nägemisi. Näitusel toimub kell 18:30 kunstnikega vestlusring, mida juhib galerii kuraator Gregor Taul.

 

Temnikova & Kasela galeriis avatakse kell 19:00 Londonis baseeruva kunstniku Merlin Carpenteri kuulsast Burberry ruudumustrist tõukuv tarbimiskriitiline näitus „Soolonäitus II - kogu võim tehasekauplustele“.

 

Vaal galeriis esitleb taani kunstnik Mikkel Carl oma kohaspetsiifilist installatsiooni esmaabitekkidest, mida eksponeeritakse üheks päevaks Vaal Galerii esiõuel. Kunstniku loeng algab kell 19:30. Galeriis on samal ajal avatud Juss Piho näitus „Üleminekud“.

 

Seekordse Tallinna Teisipäeva üheks osaks on galeriisid ühendav rattatuur. Oma sõiduvahendi puudumisel saab jalgratta eelregistreerimisel galeriituuril osalemiseks tasuta. Kogunemiskohaks on City Bike rattarent (Uus tn 33)  ja sõit algab kell 17:00 esimese peatusega Haus Galeriis (Uus tn 17). Orienteeruvad kellaajad edasisteks peatusteks on kell 17:30 Hobusepea galerii (Hobusepea 2), kell 18:00 Tam galerii (Lootsi 4), kell 18:30 EKA Galerii (Estonia pst 7), kell 19:00 Temnikova & Kasela Galerii (Lastekodu 1) ja kell 19:30 Vaal Galerii (Tartu mnt 80d). Tuuriga võib liituda jooksvalt kogu õhtu jooksul.

 

Lisainfo ja rattatuurile registreerimine:
Kadri Laas
kadri@ecadc.ee

< tagasi