Uudised > INDREK AAVA. TEISTMOODI TEGELIKKUS

INDREK AAVA. TEISTMOODI TEGELIKKUS

419.t2.jpg

Haus Galeriis on avatud suvisel värvikas Indrek Aava maalinäitus "Teistmoodi tegelikkus", kus legendaarsete kahemõõtmeliste multifilmitegelastega kohtuvad lihtsad lihast ja luust inimesed argireaalsusest.

„Meil kõigil on lapsepõlvest pärit mälestused multifilmikangelastest, kellest on saanud meie vaieldamatud kaaslased – kuigi me ei mõtle nende peale kogu aeg, on nad meie kõrval nii teleekraanil kui argitoimetustes,“ selgitab Indrek Aava, kuidas näituse inspiratsiooniallikaks olevad anime-staarid peegelduvad ka meis endis, sest nende prototüübiks on inimene ise. Ta leiab, et täiskasvanud kipuvad tihtipeale  unustama oma sisemise lapse, kes tegelikkuses elab neis edasi. „Proovin taaselustada mälestust kui sellist, minevikust tänapäevani, kangelastest inimesteni, seda kõike läbi kunsti – muutes elutud elavateks ja elavad elututeks.“

Näitusel ühendataksegi elutu animeeritud maailm elava reaalse maailmaga, viies stereotüübid ja märgilised sümbolid üksikisiku tasandile, et leida nendevahelisi personaalseid puutepunkte ja suhteid, luua uus, teistmoodi tegelikkus. Lisaks multifilmidele on kunstnik oma töös inspiratsiooni saanud metafüüsilisest kunstist, sünteetilisest kubismist ja sürrealismist.

Indrek Aava (1977) hakkas maalikunstiga tegelema 2005. aastal Soomes, Järvenpää kutsekoolis, õppides reklaamigraafikuks. Alates 2009. aastast on ta osalenud näitustel ning tema tööd kuuluvad erakogudesse nii Eestis kui ka mujal maailmas - Soomes, Prantsusmaal, Hispaanias, Belgias, Rootsis, Hiinas, Venemaal ja Itaalias.

NB! Teisipäeval, 14. juunil kell 18 toimub galeriituur „Tallinna Teisipäev“, mis jõuab ka Haus Galeriisse ning mille raames viib Indrek Aava läbi multifilmidest inspireeritud töötoa. Töötuba sobib kogu perele, materjalid kohapeal, eelregistreerimine pole vajalik!

Näitus „Teistmoodi tegelikkus“ jääb Haus Galeriis avatuks kuni 16. juulini 2016.

Vaata valikut müügilolevatest näitusetöödest siit

< tagasi