Uudised > Haus Galerii tähistab 20. juubelit - pidulik vastuvõtt ja oksjon 3. novembril

Haus Galerii tähistab 20. juubelit - pidulik vastuvõtt ja oksjon 3. novembril

546.t2.jpg

Pidulik vastuvõtt, juubelioksjon ja uus online kunstiprojekt

3. novembril tähistab Haus Galerii oma 20. tegevusaasta täitumist. Niisama vanaks võib pidada ka regulaarsete kunstioksjonite traditsiooni Eestis, millele Haus 1997. aastal aluse pani. Galerii jaoks on see sünnipäev märkimisväärne, mida tähistada armsate sõprade, kunstnike ja klientidega, kellega koos on siinseid kunstiprotsesse rikastatud ja liikumas hoitud.

Haus Galerii ootab juubelikülalisi reedel, 3. novembril igale tulijale sobivalt ajavahemikus 16.00 - 18.30.

Võtame rõõmsalt vastu õnnitlusi ja õnnitleme ka ise kõiki, kes on need pikad aastad meie kõrval olnud.

Päev lõpeb piduliku kunstioksjoniga, mis algab galerii ruumides Marko Reikopi juhtimisel kell 19.00. Oksjonile on oodatud eelnevalt registreeritud ostjad. Registreeruda saab ka vahetult enne enampakkumist kohapeal.

Oksjoninäitus Haus Galeriis on avatud. Seda kaunist eesti kunsti koondpilti on oodatud vaatama kõik huvilised. Teosed on väljas ka galerii kodulehel siin.

Galerii juubelioksjoni valik on suurejooneline. 

Haus on seda sündmust ette valmistanud pea terve käesoleva aasta, komplekteerides teoseid hoolikalt ja kriitiliselt, eksponeerides juubeli raames vaid väärikaimat ja parimat. Oksjon koondab teadlikult eelkõige just nende eesti kunstiklassikute teoseid, kelle nimed on Hausi enampakkumistel figureerinud paarikümne aasta jooksul kõige silmapaistvamalt: Nikolai Triik, Ants Laikmaa, Eduard Wiiralt, Richard Uutmaa, Elmar Kits, Aleksander Vardi,  Eerik Haamer, Lepo Mikko,  Richard Sagrits, Ann Audova, aga ka Jüri Arrak, Olev Subbi, Evald Okas jpt. Haruldase ja unikaalsena  võib välja tuua muuseumiväärilise Kaarel Liimandi õlimaali 1939. aastast, mis kujutab tütarlapse portreed rahvarõivastes eesti maastiku taustal, teos on olnud eksponeeritud 2006/07 aasta näitusel “Modernismi ajastu klassikud. Andrus Johani ja Kaarel Liimand”. Samuti vajab rõhutamist Eduard Wiiralti originaaljoonistus, pikantne stseen 1931. aastast. Oluline ja haruldane nimi oksjonil on Oskar Kallis, kelle rahvusromantiline loomepärand figureerib eesti varases kunstis jõuliselt ja isikupäraselt. 

Haus Galerii avab oma juubeli raames laiemale avalikkusele ka uue kunstiprojekti,  

milleks on internetipõhine oksjonikeskkond onlinearthaus.com. Selle keskkonna eesmärgiks on eesti kunsti mitmekülgsust laiemalt populariseerida, esitleda korraga erinevate ja mahukamate valikutena suuremat hulka nii meie kunstipärandisse kuuluvaid kui ka kaasaegseid teoseid, tuua välja eelkõige atraktiivses hinnaklassis töid, mis võiksid olla kättesaadavad iga kodu kaunistamisel või kingituste tegemisel. Online-keskkond pakub publikule lisaks hinnamänge, kus võib hea õnne korral väärtkunsti soetada ka turuhinnast üllatavalt soodsamalt. 
Suurepäraseid kunstielamusi ja südamlikud tänud kõigile, kes on need kakskümmend pikka aastat selles imelises kunstimaailmas olnud meiega.    

Teie, Haus Galerii

Pildil: Richard Uutmaa. Altja rand. 1939

< tagasi