Uudised > HAUS GALERII KLUBI UUS ÜRITUS

HAUS GALERII KLUBI UUS ÜRITUS

3.aprillil kell 18.00 ...
 

Haus Galerii jätkab endise hooga klubitegevust. Juba sel neljapäeval 3. aprillil kell 18.00. toimub uus üritus.

Õhtut alustab ühe-seina-näitus, mis seekord on laienenud kogu ülakorrusele. Ruumi on vallutanud meie kevadisele oksjonile tulevad tööd.

 

Näitust alustab Konrad Mäe haruldane Normandia rannikul tehtud akvarell aastast 1911 ja lõpetab Eesti moodsa kunsti klassikasse kuuluv Leonhard Lapini originaaljoonistus “Elu mängud” aastast 1975. Vahepeale mahuvad veel Ants Laikmaa, Kristjan Raud, Johannes Greenberg, Andrus Johani, Eduard Wiiralt, Ülo Sooster, Endel Kõks, Lepo Mikko, Valdur Ohakas, Aleksander Vardi jne.

 

Piia Ausman tutvustab lühidalt Haus Galerii oksjonite ajalugu, mis algas juba 1997. aastal. Lisaks antakse ülevaade mõningatest silmapaistvatest töödest  ja nende autoritest. Juttu tuleb m.h. 1911. aasta kuumast juunikuust, Teisest maailmasõjast, koerakesest, kohvikust ja kosmonaudist.

 

Õhtu teise poole moodustab kohtumisõhtu Virge Jõekaldaga, kes tutvustab oma juubelinäitust. Jõekalda on üks nimekamaid kaasaegseid naisgraafikuid, kelle poeetiline loomelaad pälvis möödunud aastal rahvusvahelise tunnustuse maineka Caixanova graafikabiennaali esimese preemiaga.

 

Õhtu lõpetab traditsiooniline kontsert. Seekord astuvad kuulajate ette Virgo Veldi saksofoniga ja Tatjana Lepnurm harfil. Sulnid pehme klassika helid vallutavad allsaali ning temaatilist õhtukokteili rüübates tuntakse end mõnusalt.

 

Klubiürituse seekordne hind on 225 krooni.

 

Parimate soovidega

 

Haus Galerii

 

haus@haus.ee

 

6 419 471

|?>
< tagasi