Uudised > ERAETTEVÕTE KUNSTIKOLLEKTSIOON INTERNETI OKSJONIL!

ERAETTEVÕTE KUNSTIKOLLEKTSIOON INTERNETI OKSJONIL!

724.t2.jpg

EESTI KAASAEGSE KUNSTI KLASSIKUD

Haus Galerii aitab läbi viia  eraettevõtte kunstimüüki. 29. jaanuarist kuni 29. veebruarini 2020 on galerii kureeritud oksjoniportaalis www.onlinearthaus.com avatud enampakkumine, kus vaid 30 päeva jooksul on võimalus soetada nimekate eesti kaasaegsete kunsti klassikute teoseid nende tegelikust turuhinnast soodsamalt. See on kunstikollektsioon, mis on olnud aastakümneid ühe kohaliku eraettevõtte omandis – täna otsivad need suurepärased maalid aga galerii abiga uusi omanikke!  

Eesti mitmete eraettevõtete kunstikollektsioonid on mainimisväärsed ning neid võib käsitleda investeeringuna töö keskkonda, kus veedetakse pikki tunde. Tuleb ette olukordi, kus ettevõtted muudavad oma struktuuri või asukohta ning seoses sellega müükase kas enamikke või üksikuid aegade jooksul kollektsiooni soetatud teoseid. Need on hoolega valitud tööd, mis sellisel juhul saavad  võimaluse leida koha uues- äri või ka koduinterjööris. Antud kollektsioonis on esindatud mainekad teosed meie nimekatelt autoritelt, mis on valminud enam kui 30 aastat tagasi. Kuna tööd on soetatud aastakümneid tagasi, siis nende müüja on valmis maalid loovutama mõistliku hinnaga. Eelkõige on eesmärk on leida töödele uued kenad kodud. 

Esindatud on nimed nagu Andres Tolts, Raul Meel, Leonhard Lapin, Siim-Tanel Annus, Rein Kelpman, Anne Parmasto, Valeri Vinogradov jmt. Teosed pärinevad kunstnike enam kui 30 aasta tagusest loomingust. Need on autorid, keda võib teenitult nimetada kaasaegse kunsti klassikuteks. Noorte loojatena tulid nad eesti kunstipilti 20. sajandi moodsate kunstivoolude rütmis peamiselt 1960ndatel ja 70ndatel aastatel ning on siin püsinud tänaseni. Nende looming on kõnelenud kaasa siinsetes olulisemates kunstiprotsessides, mida nad on omanäoliselt edasi arendanud, rikastanud, muutnud, uuendanud ja täiustanud. Need on kunstnikud, kes on kõnekalt illustreerinud oma ajastut, selle eripära ja rütme,  kelle loomingut on eksponeeritud arvukatel näitustel, kelle tegevus on tunnustatud ja premeeritud, ning kelle teosed on leidnud koha nii mainekate muuseumite, ettevõtete kui eraisikute kollektsioonides Eestis ja mujal maailmas. Igast autorist saad lugeda lähemalt ka enampakkumise valikute juurest. 

Teoste tänase turuväärtuse on määranud Haus Galerii pikaajaline turuekspert ja kuraator Piia Ausman. 

Lisaks internetilehele avatake 10. veebruaril Haus Galeriis, Tallinna vanalinnas, Uus tn. 17, ka oksjoniteoste näitus, kus saab enamike tööde originaalidega tutvuda ja vajadusel ka lisakonsultatsioone. 

Näitusele on oodatud kõik kunstihuvilised ja see jääb avatuks 29. veebruarini. 

Oksjoniteostega saate tutvuda SIIN

Meeleolukaid kunstioste! 

 

< tagasi