Uudised > Kiwa "Kaleidoskoop" Swedbanki peahoones

Kiwa "Kaleidoskoop" Swedbanki peahoones

641.t2.jpg

Haus Galerii esitleb: Kiwa "Kaleidoskoop" Swedbank Eesti peahoones (Liivalaia 8, Tallinn).

Kiwa varasemate must-valgete seeriate uued koloreeritud versioonid on ainulaadsed eksemplarid legendaarsetest motiividest, mis on inspiratsiooni saanud muuhulgas Raul Meele graafilisest luulest ja Aili Vindi värvusõpetusest. Tulemuse võtab kokku kaleidoskoopiline müsteerium, kus peeglitükid ja värvikillud väljuvad sümmeetrilistest ja korrapärastest raamidest teisele poole teravnurki, sirgjooni ja täispöördeid, lagunevad pimestava valguse vaiksete lainepikkuste rahulikku embusse.

Kujundid on saavutatud leides olemasolevate mustrite mikrotasandil uusi maailmu. Inimese puudutusel ilmuvad anonüümsetesse mustritesse kujundid, infovood muutuvad vedelateks fraktaalideks ja toidavad tema ratsionaalselt mõtlevat meelt puhta tajutasandiga. Psühhedeelia kui tehnoloogiline võte teeb vaataja mustrituvastusest hallutsinatsioonisarnase kogemuse. Analüüsides teksti, teadvuse ja taju suhteid, luuakse seisundeid, kus pilt väljendab midagi enamat kui oma kasutusväärtus. Kiwa käsitluses on tekst nagu pilt ja pilt nagu hääletu muusika.

Kiwa on multiväljundiline metakunstnik, eesti eksperimenteeriva kunsti silmapaistvamaid pioneere alates 1990ndatest aastatest. Üles astunud rohkem kui neljasajal näitusel üle maailma, sh Moderna Museet, (Malmö, Rootsi), Tate Modern (London, UK), Stedelijk (Amsterdam, Holland), the Kitchen (NYC, US); kuraator ja eksperimentaalkirjastaja. Tema looming funktsioneerib kui intertekstuaalne uuring sotsio-sümboolse tähendusloome ja kultuuriliste koodide erinevatel tasanditel. Alates 2014 töötab ta kui ;paranoia publishing group ltd. koostöös teistega, ähmastades autori, kuraatori, produtsendi jne rolle.

Kiwa "Kaleidoskoobi" külastamiseks pöörduge palun Swedbank Eesti peahoone (Liivalaia 8, Tallinn) privaatpanganduse valvelauda tööpäeviti kell 9-17 ning ostuhuvi korral otse Haus Galerii poole. Nii pangas kui galeriis kohapeal olevate töödega saab tutvuda ka galerii kodulehel siin.

< tagasi