Uudised > Maarit Murka Maakri Kvartalis

Maarit Murka Maakri Kvartalis

626.t2.jpg

Haus Galerii esitleb: Maarit Murka Maakri Kvartalis (Maakri 19/21, Tallinn)

Maarit Murka tööd jutustavad isiklikke ja sotsiaalseid lugusid, tihti läbi pisikese irooniaprisma. Tema maaliseeriad „Meeleruum“ ja „Kontekstiväline“ tegelevad nende teemadega senisest laiemalt ja abstraktsemalt, säilitades samas autorile omase filigraanse viimistluse, massiivse mõju ja efektse esteetika.

Inimvaimu seisukord pole iial varem olnud niivõrd hajevil kui tänapäeval. Olla iga hetk ühendatud ja kohal ja samal ajal kogu aeg eemal primitiivsetest sotsiaalsetest ja loomulikest elementidest on osa uue generatsiooni eluviisist. Inimesed tahavad kõike kontrollida, sealhulgas loodust, kuid ilma ürgosakesi tunnetamata on see võimatu ülesanne. Aktsepteerides kunsti illusoorsust ja omaenda harjumusi tunnistame ühtlasi, et me ei kontrolli reaalsust, vaid oleme selle osa. Murka maalid väljendavad seda arusaama mängides ruumi tajumise ja selle lõhkumisega.

Kunstniku graafikaseeriad „Positsioonid“ ja „Welcome to“ on visuaalselt tagasihoidlikumad, kuid sisult kõnekad, viidates kaasaja ühiskonna intriigidele. Esimene kujutab teadlikke ja alateadlikke žeste, mille abil end kehtestatakse ja kuuldavaks tehakse; teine toimib pigem introvertselt, vaikselt ja vaigistavalt.

Maarit Murka maalid ja graafika jäävad Maakri Kvartalis (Maakri 19/21, Tallinn) näha kuni kevadeni 2019. Ostuhuvi korral palume pöörduda Haus Galerii poole.

Vaata Maarit Murka maale ja graafikat ka galerii kodulehel siin.

< tagasi