Uudised > MALL NUKKE "METAMORFOOSID"

MALL NUKKE "METAMORFOOSID"

712.t2.jpg

Reedel, 6. detsembril kell 17:00 avame Haus Galeriis koos Mall Nukkega tema juubelinäituse ”Metamorfoosid”. Helide eest hoolitseb ansambel Kuusipaala: Aleksandr Kohhantšuk kitarril ja Jevgeni Berezovski löökriistadel. Mall Nukke lahkab oma juubeli puhul eksistentsiaalseid küsimusi temale omases iroonilises võtmes. Juhus, kadumine, moondumine, olemuse olemus – tõsiasjad, mis puudutavad meid kõiki. 

 

Kunstnik vaatab minevikku ja tulevikku üheaegselt. Sügavad universaalsed teemad on kontrastis triviaalsete igapäevaste kujutistega – jah, maailmaruumi määramatus vaatab meile näkku ka siis, kui me seda ei teadvusta. Kui püsivus on petlik, siis kas kujutis inimesest annab tema olemasolule tähenduse ka igavikulises plaanis? Kui jah, siis kas see tähendus on oluline?

Mall Nukke (s. 1964) on graafik, maali- ja installatsioonikunstnik, kelle loomingut läbivad fotorealism, popkunstile iseloomulikud jooned ning iroonia. Nukke, kes lõpetas Eesti Kunstiakadeemia 1992. aastal graafikuna, on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Maalikunstnike Liidu ja Eesti Vabagraafikute Ühenduse liige. Tema isikunäituseid on toimunud Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Saksamaal ja Prantsusmaal, grupinäituste raames ka mujal maailmas. Kunstniku teoseid leidub KUMUs, Tartu Kunstimuuseumis, Viinistu Kunstimuuseumis, Rauma Linnamuuseumis Soomes, Sadolini kunstikogus, Vexi Salmi kunstikogus ja Nef Galeriis Kiievis.

VAATA NÄITUSETEOSEID SIIT 

< tagasi