Uudised > MIS ON POLÜVAATE MAAL? Vastuse annab Alina Orava uus näitus!

MIS ON POLÜVAATE MAAL? Vastuse annab Alina Orava uus näitus!

719.t2.jpg

7. jaanuarist 8. veebruarini on Haus Galeriis väljas kunstnik Alina Orava näitus:

POLYVIEW WORLDS / POLÜVAATE MAAILMAD

Alina Orava (s. 1989) näitus tõi galeriisse midagi täiesti uut. Kunstnik arendab edasi polüvaatelist maali, autori enda poolt välja töötatud kujutise liiki, mida Haus Galeriis näeb esmakordselt. Polüvaatemaal on eriline selle poolest, et üheainsale tasapinnale loodud maalingut tajub vaataja sõltuvalt oma asukohast erinevate kolmemõõtmeliste kujutistena. 

Pilte näituse avamiselt näete SIIT!

Maalikunstnik Alina Orav on omandanud bakalaureusekraadi (2013) ning magistrikraadi (2017) Eesti Kunstiakadeemia maali erialal, täiendanud enda õpinguid Firenzes ja Vancouvers, sooritanud anamarfoosse maalipraktika Londonis ja Amsterdamis ning animatsioonipraktika Voldas. Autor kuulub Eesti Kunstnike Liitu ja Eesti Maalikunstnike Liitu. 2017. aastal pälvis kunstnik Brande tänavakunstifestivali teise auhinna ning Riigi Kinnisvara teadus- ja arendusgrandi. Lisaks rohketele isikunäitustele Eestis on Alina Orava töid eksponeeritud Helsingis, Stockholmis, Riias, Moskvas, Taanis, Saksamaal, Itaalias, Suurbritannias, USA-s, Kanadas, Jaapanis, samuti peagi Islandil. Tema töid leidub Eesti, Soome, Rootsi, Saksamaa, Itaalia, Suurbritannia, USA ja Venemaa erakogudes.

Näitust toetab: Eesti Kultuurkapital 

Kunstnik tänab: Olga Lukina, Sandra Jõgeva, Kaur Kivirähk, Alexei Gordin, Juhan Soomets, Maksim Vinogradov, Jelena Armas, Tederdisain OÜ

< tagasi