Uudised > OKAS JA MÄETAMM?! ONLINE OKSJON

OKAS JA MÄETAMM?! ONLINE OKSJON

850.t2.jpg

Mis ühendab Evald Okast ja Marko Mäetamme?

Haus Galerii esitab kunstipublikule väljakutse otsida  paralleele kahe pealtnäha nii erineva kunstniku graafikaloomingus. Esitleme valikut mõlema autori varajastest teostest meie online näitus-oksjonil meie interneti oksjonite ja kunstimüügi keskkonnas www.onlinearthaus.com 

Oksjon "Okas ja Mäetamm" on pakkumisteks avatud 15.08 - 15.09. 2021. Huvi korral, saate teoseid enne ostuotsust näha originaalis Haus Galeriis, Uus 17, Tallinna vanalinnas. Osaleja, kes on oksjonile registreerunud, saab teha pakkumis koheselt. (Registreeru SIIN) Pakkumisi saab teha ja jälgida nimetatud kuu aja jooksul. Viimase konkureeriva pakkumise tegemise aeg on 15. septembril kell 21.00 õhtul. 

 

Evald Okas asus graafika juurde 1950ndatel aastatel. Siinsed tööd pärinevad just sellest ja ka peamiselt järgnevast kümnendist 1960ndatest, olles ajastu vaimus figuratiivsed ja tööteematilised. Marko Mäetamme loomingutelje seisukohalt varased graafilised lehed on aga valminud hetkel, mil ta noore kunstnikuna Okase käe all õppis ning kui valmisid tema esimesed teosed, nimelt 1990ndate alguses. Värviks sekka ka mõned Mäetamme tollased joonistused ja Okase hilisemad maalid.  

Kas pole neid kahte nime kõrvutades ühtaegu tunne, et nii mitmedki seosed kunstis on küll loogiliselt mõeldes selged, ent siiski harjumuspärast konteksti silmas pidades, ootamatud. Evald Okas oli pikki aastaid ERKI-is graafikakateedri õppejõud. 1993 aastast koguni Tallinna Kunstiülikooli emeriitprofessor, kelle käe all on saanud hariduse äärmiselt nimekas ja märkimisväärne seltskond graafikuid. Mäetamm nende hulgas. 

Okase ja Mäetamme looming on niivõrd oma rada liikuv, et tegelikult ei tule isegi pähe, neid kuidagi kõrvutada, mida ei ole ka kordagi enne tehtud. Õpilaste ja õpetajate koostöö näitused ei ole midagi uut, ent teatud tandemid tunduvad isegi absurdsed, kuigi ehk seda põnevamad. Lugege neist kahest lähemalt, süvenege ja vaadake teoseid SIIT! 

Teosed asuvad orignaalis Haus Galeriis, kus neid on võimalik enne ostu näha. 

< tagasi