Uudised > Ootame oksjoninäitusele!

Ootame oksjoninäitusele!

620.t2.jpg

Haus Galerii kunstioksjon toimub neljapäeval, 1.novembril kell 20.00 galerii ruumides. Oksjoninäitus on avatud aga juba oktoobri algusest. Seekord on tööd eksponeeritud tavapärasest pikema perioodi jooksul. Kuna valik on suurejooneline ning kunstiajaloolisi haruldusi mitmeid, pidas Haus oluliseks neid ka kauem näidata, enne kui tööd end taas erakogudesse peidavad.

Muuseumite pikemaajalised või püsivad ekspositsioonid annavad võimaluse meie kunsti šedöövritega põhjalikult tutvuda. Nii mõnedki teosed on pärast korduvaid vaatamisi kinnistunud vaataja mällu, luues selgeid jäädvustusi ühe või teise autori käekirjast.  Erakogud on seevastu salapärasemad ja suletumad ning tihti intrigeerivadki. Erakogudest pärinevad tööd, mis on jõudnud oksjonite valikusse, on oluliseks illustreerivaks täienduseks sellele, millisena me oma kunstnikke teame.

Tihti tulevad mitmed oksjonikavas olevad teosed kunstiloolastelegi üllatusena. Tööd, mis on aja jooksul kaduma läinud ja ootamatult välja ilmunud, tööd, mis on erandlikud ja eksperimentaalsed või siis maalid, mis on valminud sootuks eksiilis ja mille kodumaale naasmine rikastab oluliselt ettekujutusi meie kunstipärandist.

Haus Galerii sellesügisene oksjoninäitus pakub ilmekat ülevaadet eesti kunstiajaloost, kus rõhutatult tõusevad esile teosed siinse kunsti varajastest kümnenditest. Nikolai Triik, Paul Burman, Nikolai Kummits, Eerik Haamer, Elmar Kits, Johannes Võerahansu jt.

Galerii ülakorrus on kunstiajaloo hõnguline! Olete oodatud näitusele!  

Fotod: Nando Grancelli

Kolmas-valik.jpg

neljas-valik.jpg

viies-valik.jpg

seitsmes.jpg

kaheksas.jpg

heksas.jpg

kumnes.jpg

 

< tagasi