Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 03.03.2010-16.04.2010

Rein Ereb

Toetused ja nõjatused

Näitusel eksponeerib kunstnik oma isikupärases autoritehnikas valminud töid, mida on raske piiritleda ühegi teadaoleva laadi või suuna alla. Osavalt liigub ta abstraktsionismi ja realismi piirimail, esindatud on nii maali- kui graafikavõtted, erinevates kooslustes esineb siin tušši, akvarelli, pastelli ja akrüülvärvi, alusmaterjalina on kasutatud nii paberit kui lõuendit.

Näitus koosneb kahest osast – esimeses osas on välja toodud valik „kärpimata värvidega“ töid varasemast ajast. Teise osa moodustab peateemana mustvalge tušijoonistuste seeria „Toetused ja nõjatused“. Sarjaga üritab autor kirjeldada erinevaid toetumisnippe, samas on toetajate roll jäetud kõrvaliseks.      
Algtõuge pärineb Erebi sõnul jaapani/hiina tušimaali SUMI-E-tehnikast, oma töömeetodiks peab ta meelitatud juhuste korrastamist.

Rein Ereb (s 1960) on omandanud kunstihariduse Tallinna Pedagoogilises Instituudis, 1990. aastast tegutseb vabakutselise kunstnikuna ning akvarelli, õlimaali ja graafika õpetajana suvistel kunstiseminaridel, näitustel esineb alates 1983. aastast.

< tagasi