Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 04.12.2012-18.01.2013

Stina Murakas - Kasemägi

Maailmad maailmade sees

„Siin on kiiremini maalitud ja pikema aja jooksul maalitud pilte. Mõned on tulnud suure kergusega, mõningais on ka pingutust. Õli ja akrüüli, vaikust ja tormi. Usaldan protsessi – elu – ja lasen asjadel juhtuda.
Erinevatel hetkedel on fookuses üks, siis jälle teine mõte. Võime samale asjale erineval hetkel anda erinevad nimed. Valikuid on palju. Oluline on olla teadvel selles, mis minuga toimub, mida tahan väljendada, olla selge oma mõtlemises.

Maal on nagu elu – sa võid lisada kihte, palju-palju kihte ja kõike kogu aeg muuta. Hea on teada,et sa võid kõike muuta: paremaks, täiuslikumaks, tundlikumaks, tihedamaks, hõredamaks, heledamaks, tumedamaks, värvilisemaks, voolavamaks, rõõmsamaks.

Mulle meeldib, kui on koos jõuline ja õrn, külm ja soe, sinine ja punane, ja hästi palju heledust, valgust, soojust.
Mulle meeldib, kui palju erinevaid asju sobib kokku ja erinevad inimesed sobivad kokku. Nii tekivadki uued maailmad – väikesed ja suured, nähtavad ja nähtamatud, vahel natuke segased ja kaootilised ja salapärased, ilusad ja harmoonilised.

Need maailmad on kõik minu sees ja ükski pole vähem oluline, mõnes on mugavam olla kui teises. Siin on maailmad, millesse usun ja reaalsused, millest ma midagi ei tea. Nad sünnivad ja kaovad, saavad kokku, et luua uusi maailmu.
Lõputu mänguväli – pidev loomine, ilu ja kaos, kiire ja aeglane, põgus ja sügav...

Mulle meeldib, et oleme ise oma maailma(de) loojad. Reaalsusi ehk maailmu on palju. Väga palju. Ja mina olen looja. Me kõik oleme. Meil on valik, millises maailmas soovime elada ja kuidas soovime seda luua.“

Stina Murakas-Kasemäg

< tagasi