Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 08.04.2014-16.05.2000

Juss Piho

Summarum

Seekordset väljapanekut võib pidada loomulikuks jätkuks mitmetele Juss Piho eelnevatele maalinäitustele – „Suhtlejad“, „Olukorrad“, „Koosviibijad“ – ka sel korral saab näha piholikult isikupärast käekirja, mida iseloomustab läbikumav ja mitmekihiline värvikasutus, teisalt omalaadne staatiline äraspidine maailm, kus tegelasteks pole lihtsalt inimesed, loomad, linnud ja taimed, vaid nende olemised ja olukorrad, nende omavaheline suhtlus ja mõnus koosviibimine.
 
Näitusel „Summarum“ jätkab Piho oma senist joont paigutada teosed üksteist toetavate ja pinget tõstvate tööde rivvi. Tähtis on kogupilt, näitus tervikuna, mitte eksponeerida tingimata oma uusimat maaliloomingut. „Nii võib juhtuda, et töö, mida olen tahtnud iga hinna eest eksponeerida, jääb näituselt välja ja asemele satub see, mida esialgu polnud kavandanud. Nii ma mängin nagu väike laps klotsidega, paigutades pilte, liites mitut kokku, lõhkudes reegleid, sest näituse ülesehitus ja kujundamine on teine loominguline protsess maalimise kõrval,“ ütleb autor.

See, milliseks kujuneb summa summarum, jätab kunstnik näitusekülastajale avastada ning vabaduse omal moel lahti mõtestada.   

Juss Piho (1963) on tunnustust leidnud nii maalikunstniku kui ka lasteraamatute illustraatorina. Oma loomingu eest on ta võitnud mitmeid rahvusvahelisi preemiaid. Näitustel esineb alates 1987. aastast.

Näitus jääb avatuks kuni 16. maini

< tagasi