Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 18.02.2004-12.03.2004

VIVE TOLLI

Suletud aed

Vive Tolli krestomaatia - tema tuntuimad graafilised lehed.

Näitus pealkirjaga “Suletud aed” on pisut nostalgilisena tagasivaatav kunstniku varasele, põhiliselt 1960ndatel aastatel valminud loomingule. Eksponeeritud on 20 graafilist lehte, millest enamikku võib hetkel lugeda juba rariteetideks - kõik tööd kuuluvad autori enda kogusse, kus hoitud ja säilitatud just hinnatud tiraažimärgita autoritõmmiseid. Ekspositsiooni põhiosa on valminud ajavahemikul 1960 – 1967.

Aktiivse näitusetegevusega alustas kunstnik 1953. aastal, millele on järgnenud loendamatud näitusepaigad ning hulganisti kodumaiseid  ja rahvusvahelisi preemiaid ja tähelepanuavaldusi.

Näituse nimitöö on “Suletud aed” (1966), mis kannab endas ühe töö nägemust, jõudu ja mõtet. Selle ammuolnud pealkirja alla koondub Ühispanga Galeriis suurepärane valik Vive Tolli legendaarset graafikat, millest nii mõnigi tuntud ja nii mõnigi muutunud ajaga taas uueks.Kunstniku enda sõnul oli seesuguse varaste piltide näituse koostamine vägagi intrigeeriv. Tööd, mis aastate jooksul erinevates kooslustes ja kohtades väljas olnud, saavad nüüd aegade tagant kokkunopituina justkui uue tähenduse. Seda enam, et ükski pilt sellel näitusel ei ole vaid kunstniku fantaasia. Iga töö on eelkõige kellegi olnud või oleva inimese lugu või teada muistend või muinaslugu.

< tagasi